MODA PREPORUKA

MODA: Mercedes-Benz Fashion Week Russia biće održan od 19. do 23. oktobra

Revije nove, 43. sezone Mercedes-Benz Fashion Week Russia zakazane su za period od 19. do 23. oktobra u Moskovskom muzeju u tzv. COVID-free formatu.
– Organizatori Mercedes-Benz Fashion Week Russia svjesni su ne tako lake epidemiološke situacije u glavnom gradu Rusije i preduzeće sve neophodne mjere da se spriječi širenje koronavirusa – navodi se u saopštenju PR službe MBFW Russia.
Predsjednik Modne komore Rusije i Mercedes-Benz Fashion Week Russia Aleksandar Šumski (Alexander Shumsky) ističe da COVID-free format obezbjeđuje sigurnost učesnika i posjetilaca, kao i da promoviše odgovorno ponašanje u modnoj industriji.
– Ovo je, takođe, još jedno viđenje održivog razvoja i ,,čiste” budućnosti u kojem je potrebno da učestvuje svako od nas. Treći put zaredom, Mercedes-Benz Fashion Week Russia će biti održan u fizičkom i digitalnom izdanju. Po izbijanju pandemije mi smo ovdje razvili sanitarna pravila i striktno ih se pridržavamo na svakom događaju. Prije svakog događaja, ažuriramo proces i Nedjelja mode, to se tiče i dijela iza piste, je COVID-free zona od jeseni 2020 – kazao je Šumski.
Za prisustvovanje MBFW Russia i revijama, potrebno je da posjetioci posjeduju validan QR kod, koji se dobija kada:
– osobe su vakcinisane sa dvije doze dvofazne vakcine ili jednom dozom monofazne vakcine registrovanih u Rusiji;
– prošlo je šest mjeseci (180 dana) od preležanog covid-19;
– prošla su 72 sata od izdavanja negativnog PCR testa.
Testovi moraju biti urađeni u laboratorijama u Moskvi koje su uključene u sistem Ujedinjenog medicinskog informacionog i analitičkog sistema Moskve  – EMIAS).
Na ulazu, organizatori događaja mogu zatražiti da se pokaže QR kod i lični dokument (pasoš / vozačka dozvola / izvod iz matične knjige rođenih / vojna knjižica). Zdravstveni protokol MBFW Russia uključivaće mjerenje temperature na ulazima, nošenje maske, upotrebu dezinfekcionih sredstava, redovno čišćenje javnih površina itd.
Mercedes-Benz Fashion Week Russia i ovoga puta biće održan u fizičkom i digitalnom formatu. Nove kolekcije predstaviće više od 50 dizajnera iz Rusije i inostranstva. Program će se odvijati uživo, ali i putem prenosa na internetu. Učesnici će kreacije prikazati preko društvenih mreža, portala, izložbenih salona i konceptualnih prodavnica. Prenosi revija uživo biće dostupni novinarima, kupcima, influenserima i gledaocima širom svijeta.
Montenegro magazin je medijski partner Mercedes-Benz Fashion Week Russia i naši čitaoci imaće priliku da putem prenosa uživo prate svaki dan ovog događaja.

B.R.