ART PREPORUKA

PODGORICA: Program za nedjelju, završni dan Sajma knjiga

Završnica 7. Internacionalnog sajma knjiga Podgorica 2021. biće u znaku razgovora o koreolaciji proze i prevodilaštva, saopšteno je iz PR službe Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada.

Prateći program je jedno od prepoznatljivih obilježja sajma, pa će tako biti i u nedjelju, 10.oktobra kada će o prozi i prevodilaštvu od 12 sati razgovarati Maša Dabić i Jelena Knežević.

U nastavku programa od 13 sati biće predstavljena knjiga beogradskog sociologa Jova Bakića ,,Evropska krajnja desnica” koja predstavlja analizu desničarskih partija i pokreta u Evropi nakon drugog svjetskog rata. Učesnici uz autora će biti Zoran Hamović i Janko Ljumović.

Nedavno objavljen roman ,,Greta” Faruka Šehića koji je svojevrsna književna rekonstrukcija svijeta nestalog u vremenu biće promovisan od 14 sati, a razgovor sa autorom vodiće Dragana Erjavšek.

Od 17 sati o poeziji Marka Pogačara sa autorom će razgovarati Dragana Tripković.

Za sam kraj u 18 sati, planirana je promocija monografije posvećene Iliji Šoškiću na kojoj će pored urednica Dragice Čakić i Nele Gligorović, učestvovati sekretarka Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada Ana Medigović i umjetnik Ilija Šoškić.

kud duga