MAGAZIN PREPORUKA

ŠOU BIZ: Danijel Krejg dobio zvijezdu na Stazi slavnih

Foto: AP Photo/Chris Pizzello

Glumac Danijel Krejg dobio je zvijezdu na holivudskoj Stazi slavnih.
Ceremonija je upriličena u noći između srijede i četvrtka po našem vremenu (18:30 h u Los Anđelesu), samo
nekoliko dana prije nego što će u SAD početi da se prikazuje film ,,Za smrt nema vremena“.
Ovo ostvarenje označava Krejgov peti i posljednji nastup u ulozi britanskog tajnog agenta Džejmsa Bonda, čime je okončana uloga koja traje već 15 godina.
Glumčeva ružičasta zvijezda je 2704. na Stazi slavnih i ispred adrese Hollywood Boulevard 7007, a postavljena je pored one od pokojnog Rodžera Mura, koji je od 1973. do 1985. glumio Bonda u sedam filmova.
– Nikada nisam mislio da ću ovo izgovoriti, ali, apsolutna mi je čast da gaze po meni u Holivudu – u svom stilu prokomentarisao je, primajući priznanje, šarmantni Britanac.
Dodao je da ,,ako se sreća može mjeriti po društvu u kojem se osoba nalazi, onda sam ja, na pločniku okružen svim ovim legendama, vrlo, vrlo, vrlo srećan čovjek.”
Producenti filma o Džejmsu Bondu Barbara Brokoli i Majkl G. Vilson, zajedno s Ramijem Malekom koji glumi negativca Safina u „Za smrt nema vremena“, bili su na svečanosti.

Foto: Just Jared

– Svi znamo da je izuzetan glumac, posvećen je, može da uradi sve stantove sa jednom rukom vezanom iza leđa, dok u drugoj drži ,,negroni”, ali, vrlo je posvećen svom zanatu, baš koliko i empatiji za svakoga ko ga okružuje. Ima tu sposobnost da posjeduje te naizgled oprečne stvari u isto vrijeme – nevjerovatnu količinu talenta i odgovornosti i izuzetnu toplinu i potpunu svijest o tome što je potrebno onima u njegovoj blizini – rekao je Malek na ceremoniji.
Krejgov sljedeći potez biće igranje Šekspirovog Makbeta na Brodveju idućeg marta.
Iz Privredne komore Holivuda podsjećaju da je prva zvijezda na Stazi slavnih postavljena 1958. i da svaka košta 50,000 dolara. Tim novcem se, kažu, plaća izrada, postavljanje zvijezde i održavanje.
B.R.