DRUŠTVO PREPORUKA

RADULOVIĆ: Troje mladih životno ugroženo, najmlađi pacijent ima 19 godina

Foto: Boris Šekularac/MNE magazin

U Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) trenutno je životno ugroženo troje pacijenata sa potvrđenim korona virusom starosti do 39 godina.

Najmlađi pacijent koji je na liječenju ima 19 godina, saopštila je u ,,Bojama jutra” na programu TV Vijesti dr Ljiljana Radulović, direktorica KCCG.

– Na današnji dan od 113 pacijenata njih deset je u grupi koja je mlađa od 40 godina. Ranije su dominirali stariji pacijenti, a sada najmlađi pacijent koji je hospitalizovan sa težom kliničkom slikom ima 19 godina. Od deset mladih osoba, njih je troje životno ugroženo. Kod mlađih zaraženih pacijenata je u 40 odsto slučajeva prisutna gojaznost, kod jednog pacijenta je ustanovljena intolerancija glukoze, dijagnoza dijabetesa i jedan pacijent imao je problem sa štitnom žlijezdom i svi su nevakcinisani – pojasnila je Radulović.

Ona je dodala da posljednjih nedjelju dana bilježe blagi pad broja hospitalizovanih.

– To ne znači da treba da dođe do opuštanja, ali nam uliva nadu da će se trend pada nastaviti u narednom periodu – istakla je i dodala da je juče u svim bolnicama u državi bilo 120 slobodnih kreveta za nekovid pacijente.

Izvor: vijesti.me