ART PREPORUKA

LUŠTICA BAY: Operske arije u izvedbi Antonie Vučinović u subotu

Foto: Antonia Vučinović

Koncertni repertoar u Luštici Bay ove godine je pažljivo koncipiran, uz prave operske atrakcije koje će zadovoljiti ukuse i vrsnih poznavalaca ove umjetnosti, ali i onih koji se tek upoznaju sa magijom opere. Nakon izvođenja programa ,,Operosa Montenegro Opera Festivala“, te izvanrednog muzičko-scenskog djela „Ljetnji kapric“ i koncerta istaknute crnogorske operske dive Milice Raičević, publici će se solističkim koncertom u svom gradu predstaviti tivatski sopran, Antonia Vučinović.

Bogat program koncerta u subotu, 18. septembra u 20.30 časova u amfiteatru u Marina naselju Luštica Bay ponudiće arije iz najčuvenijih opera koja su odavno izašle van okvira teatra i postala poznata među najširom publikom. Posjetioci će imati priliku da čuju prave dragulje italijanske, ruske i njemačke vokalne muzike u izvođenju mlade talentovane operske dive Antonie Vučinović, uz klavirsku pratnju Alekseja Molčanova (Oleksiy Molchanov) te čelistkinje Ane Dulović, kao specijalnog gosta koncerta.

Foto: Antonia Vučinović

– Raduje me prilika da nakon virtuelnog koncerta prošle godine, u rodnom gradu održim solistički koncert upravo u Luštici Bay koja se dokazala kao svojevrsna kulturna i koncertna platforma, gdje, naročito domaći izvođači, imaju šansu da nastupe pred međunarodnom publikom. Najizazovnije je pjevati pred svojim sugrađanima i pred mojim Tivtom. Pjevaću u ovom prekrasnom ambijentu, tako inspirativnom mjestu, iz kojeg vidim more gdje god da se okrenem. Zato i biram program koji slavi ljubav i život. Prvi put ću pjevati cijeli koncert u Tivtu pred publikom i već sada me obuzimaju intenzivne emocije – izjavila je talentovana dvadesetogodišnja operska pjevačica.

U nesvakidašnjem ambijentu, pod vedrim nebom, preplitanje probranih melodija u izvođenju Vučinovićeve i zvukova morskih talasa nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Publika će uživati u djelima Pučinija, Vivaldija, Mocarta, Rahmanjinova, i drugima arijama među kojima je i Daničina „U dalekom drenopolju“, iz opere „Balkanska carica“.

– Pored brojnih sportskih, gastro i drugih sadržaja, ova sezona u Luštici Bay je u znaku bogatog muzičkog i kulturnog programa. Svaki posjetilac će u Luštici Bay naći nešto za svoju dušu. Koncerti popularnih pop pjevača i nastupi poznatih di-džejeva smjenjuju se sa operskim arijama i koncertima klasične muzike – kaže Maša Radulović, menadžerka korporativnih komunikacija u Luštici Development.

Antonia Vučinović interesovanje za muziku i scenu pokazuje još od malih nogu. Student je jedne od najprestižnijih muzičkih akademija na svijetu MDW – „Universität für Musik und darstellende Kunst Wien“ u Beču, Austrija. Akademija je 2018. godine proglašena za najbolju svjetsku muzičku akademiju. Osvojila je brojne nagrade iz solo pjevanja na državnim i međunarodnim takmičenjima i priredila niz solističkih koncerata u zemlji i inostranstvu. Prošle godine je učestvovala u prvoj operi u našoj zemlji, „La Boheme“ – Đakoma Pučinija (Giaccomo Puccini), dok će u oktobru ove godine igrati u Mocartovoj operi ,,Don Giovanni” u Beču.

Koncert u Luštici Bay se održava uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mjera i preporuka. Ulaz je besplatan.

kud duga