COVID 19 PREPORUKA

CRNA GORA: Koronu ima 649 đaka, zatvorena škola u Bijelom Polju

Dok je infekcijom COVID-19 inficirano 649 učenika i 159 nastavnika u crnogorskim osnovnim i srednjim školama, već prvog mjeseca nove školske godine imamo školu koja je potpuno prešla na onlajn režim nastave. Riječ je o Osnovnoj školi ,,Šukrija Međedović” u bjelopoljskom selu Godijevo, koju pohađa 76 učenika, a koja je u ovom trenutku zatvorena, jer je korona virusom inficirano više od 15% nastavnika.

– Jedina škola koja je prešla na onlajn nastavu jeste “Šukrija Međedović” u opštini Bijelo Polje, selo Godijevo. Direktor Evelin Hasanović je kao razlog naveo podatak da je više od 15 odsto nastavnika pozitivno na virus korona – kazali su Dnevnim iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Najviše inficiranih osnovaca u Podgorici

Najnoviji podaci sajta covid i obrazovanje pokazuju da su u osnovnim školama covidom zaražena 363 učenika i 103 nastavnika, pri čemu se u samoizolaciji nalazi 1.178 đaka i 124 nastavnika.

Najviše oboljelih osnovaca je u glavnom gradu 128, zatim Baru 44, Nikšiću 35, te Budvi 25. Opština Kotor ima 16 korona virusom inficiranih osnovaca, Bijelo Polje 15, Ulcinj i Pljevlja po 14, Berane 13, Danilovgrad 12, Cetinje i Tivat po 10, Rožaje devet, Herceg Novi osam, Tuzi šest i Kolašin dva.

Najviše oboljelih nastavnika osnovnih škola je takođe u Podgorici 20, zatim u gradu pod Trebjesom 15, Budvi 13, Baru 11, Bijelom Polju sedam, Danilovgradu šest, te Pjevljima pet. Po četiri inficirana nastavnika imaju osnovne škole u Tivtu, Kotoru i Rožajama, po tri u Ulcinju i Tuzima, po dva u Beranama i Herceg Novom, dok je na Cetinju, u Plužinama, Petnjici i Mojkovcu zaražen po jedan nastavnik.

Zaraženo i 286 srednjoškolaca

Korona virus ima i 286 učenika srednjih škola i 56 nastavnika, dok se u samoizolaciji trenutno nalazi 419 đaka i 60 nastavnika. Najviše zaraženih đaka srednjoškolaca registrovano je u Podgorici 98, Nikšiću 37, Pljevljima 33, u Beranama 22, te Baru 18, Kotoru 15 i Bijelom Polju 14. Danilovgrad ima devet zaraženih učenika srednjih škola, Budva i Cetinje po osam, Ulcinj sedam, Rožaje i Kolašin po šest, Žabljak i Tivat po dva, te Tuzi jednog.

Najviše inficiranih nastavnika srednjih škola registrovano je u glavnom gradu 23, u Pljevljima pet, Baru četiri, te po troje u Nikšiću, Kotoru, Rožajama, zatim u Ulcinju, Beranama i Budvi po dvoje, kao i jedan nastavnik u Kolašinu.

VRTIĆI: U samoizolaciji 360 mališana

Kada su u pitanju predškolske ustanove, u Crnoj Gori korona virus trenutno imaju 33 mališana i 44 nastavnika.

U samoizolaciji se nalazi čak 360 djece predškolskog uzrasta i 63 nastavnika.

Izvor: Dnevne novine