DRUŠTVO PREPORUKA

Poznati govornici 14. Weekend Media Festivala

 

Podgorica, 10. septembar 2021. – Weekend Media Festival najpoznatiji je događaj u regionu koji okuplja vodeće stručnjake iz područja komunikacija, marketinga i medija. Na već tradicionalnom mjestu u staroj Tvornici duhana uz samu rovinjsku rivu, posjetioci će saznati sve novosti i trendove iz struke. Jedan od najočekivanijih događaja godine održaće se od 23. do 26. septembra uz slogan #živioživot, a organizatori su najavili bogat i zanimljiv program koji će začiniti pojavljivanje poznatih medijskih lica.

U petak, 24. septembra, Weekend Media Festival otvaraju poznati svjetski putnik Kristijan Iličić (Nomadik Travel), uticajne influenserke Ella Dvornik-Pearce i Erna Saljević (Diva is Back) i balkanski TikToker Dario Marčac u panel raspravi „Influenseri – trgovci uticajem“ u kojoj će otkriti tajne influenser marketinga. Nikola Dujmović iz Spana opisaće njihov poslovni put „Od garaže do berze: Span – prvi IT izlaz na berzu“, a najpoznatiji hrvatski skijaš Ivica Kostelić, trostruki evropski prvak, jedriličar Ivan Kljaković Gašpić i višestruko nagrađivani hrvatski vaterpolista Dubravko Šimenc raspravljaće o tome koliko sport i događaji poput Snježne kraljice, WRC-a i ACI Sail doprinose promociji Hrvatske u svijetu.

Poznati njemački psihijatar Manfred Spitzer će svojim predavanjem pod nazivom „Epidemija pametnih telefona: Prijetnja zdravlju, obrazovanju i društvu“ na nešto drugačiji način prikazati svima dobro poznatu temu – problematičan uticaj tehnologije na svakodnevni život, dok će pozorišni, televizijski i filmski glumac Goran Bogdan govoriti na temu „Influenser celebrity – biti ili ne biti“ kroz koje će odgovoriti na pitanja da li moraš biti celebrity da bi bio influenser i obratno.

Amerikanac hrvatskih korijena, jedan od najpoznatijih sportskih producenata u SAD-u, Pete Radovich, objasniće kako je sport ostao jedini pravi reality i kako je prodao fudbal Amerikancima u svom pitchu „Sport – The best reality TV in the world“.

Nagrađivani hrvatski kreativni direktor, suvlasnik agencije Bruketa&Žinić&Grey, Davor Bruketa i Marko Matejčić, direktor za strateško planiranje iz MediaComa, jedini hrvatski dobitnici Kanskog lava, otkriće „Kako osvojiti Cannes lava“.

Posljednje godine na svjetskoj sceni obilježio je aktivizam, brojne organizacije i građani pobunili su se protiv raznih nepravdi u društvu, a upravo o aktivizmu govoriće osnivačica inicijative Spasi me Jelena Veljača, zastupnica u Hrvatskom saboru Sandra Benčić (Možemo), Nevena Rendeli i Vesna Blašković, osnivačice organizacije SOS Zagreb, i Asja Krsmanović, sarajevska glumica i jedna od pokretačica inicijative Nisam tražila.

-Vodili smo računa o interesima naših učesnika. Nastojimo, kao i prethodnih godina, predvidjeti neke trendove i dati smjernice za suočavanje s njima, dok istovremeno razbijamo tabue i spajamo nespojivo. Uz ove, posjetioce čekaju i brojni drugi paneli i rasprave poput onih o renesansi PR-a, vještačkoj inteligenciji, revoluciji gaminga, komercijalizaciji književnosti, naplati print sadržaja, revoluciji video sadržaja, javnoj diplomatiji, medijskim preferencijama novih generacija, radiju budućnosti i drugim zanimljivim temama- naglasio je Tomo Ricov, direktor Weekend Media Festivala.

Uslov za ulaz na ovogodišnji Weekend Media Festival je EU digitalna COVID potvrda koju mogu dobiti vakcinisane osobe, osobe koje su preboljele COVID-19 u posljednjih 180 dana ili osobe koje imaju negativan PCR ili brzi test. Antigenski, brzi testovi biće dostupni učesnicima na samom ulazu u prostor stare Tvornice duhana.

Mn.M.

 

 

Leave a Reply