MAGAZIN PREPORUKA

ADI ŠOŠE: ,,Nije lako biti ja”

Pjevač Adi Šoše, Mostarac s diplomom Građevinskog fakulteta kaže da ljubav prema muzici osjeća ,,od kada zna za sebe”.  Prvi javni nastup imao je 2017. godine i nakon toga shvatio je, kako kaže, da je muzika kao sport -morate trenirati i posvetiti vrijeme i život toj vještini. I bio je uporan.

-Svako par sedmica sam ostajao bez glasa zbog preforsiranosti i želje za napretkom. Opsjednut sam bio pomalo. Ali sam i napredovao.  Prijavio sam se na Grand odmah poslije jer nisam htio gubiti vrijeme i jer je to bila najbolja platforma za predstavljanje široj publici, makar nikad nisam bio fan takmičenja. Sada sarađujem sa Amilom Lojom. Dobar smo tim, imamo pjevačko- autorsku hemiju što je jedna od bitnijih stavki za veliku karijeru koju ciljamo. Pridružio nam se i Armin Saković koji je legendaran čovjek isto, duša od čovjeka, a nevjerovatan autor uz to. Veselim se nastavku naše saradnje stvarno-kaže Adi.

Ddodaje  da je tokom pandemije korona virusa bio  prilično vrijedan.

-Mnogo sam trenirao, Izbacio sam mnogo kavera, sada evo i pjesmu al ništa od toga se ne može mjeriti sa nastupom, tu energiju i interakciju sa publikom ne možeš kupiti. To nema cijenu. Prosto moraš osjetiti. Kao zavisnost je. Naljepša zavisnost koja postoji-naglašava on.

Za svoj prvi singl poslije Miligrama „Nije lako biti ja“ kaže da je pesma  nevjerovatno emotivna i zrela.

-Imam osjećaj kao da je starija mnogo od mene samog. Zato mi se bilo vrlo teško povezati sa tom pričom al dao sam sve od sebe. Nije mi prvi put da pjevam pjesmu koju nisam proživio potpuno. Konkretno mislim da ću pjesmu „Nije lako biti ja“ tek za desetak godina potpuno osjetiti bez obzira što je lirički vrlo izravna bez nekih kompleksnih metafora-pojašnjava Adi.

On rijetko govori o privatnom životu.

-Moj posao je muzika, i s tim sam super transparentan. Sve ostalo je misterija i to mi potpuno odgovara. Kod djevojke mi je bitno da smo prijatelji prije svega. Fizički izgled jeste bitan, on sigurno privlači al nešto me drugo zadržava. Hemija je ključ svega. Ako nema hemije u komunikaciji ja i nemam želju da posvetim punu pažnju djevojci. Izbirljiv sam strašno. Teško mi je uvijek bilo naći djevojku baš iz tog razloga. Slab sam na humor, ako me može nasmijati na dobrom je putu, cijenim iskrenost, spontanost, cijenim kad ima razumijevanje za mene i moj posao, kao i jasnu ambiciju za sopstveni. Ono što ne podnosim je nedostatak empatije. Generalno se sa takvim ljudima ne mogu družiti, a kamoli imati nešto više-kaže pjevač.

Svi njegovi planovi su vezani za solo karijeru.

-Imam želju da ove godine izbacim barem pet pjesama. Do sad smo izbacili tri: „Nije lako biti ja“, „Šteta zar ne“ i „Put do tebe“. Ne znam da li je to baš realna stvar al svakako guram u tom smjeru. Bend je već okupljen i svirke su već krenule. Svoju karijeru vidim vrlo široko, u jednom momentu čak i na stadionima. Al to su neke moje lude fantazije. Dug je put do svega toga, vrijeme će pokazati kakvoj se karijeri ja mogu nadati. Ono što je sigurno već sad je da se ne vidim kao lik koji će raditi samo na području Bosne i Hercegovine, već šire. Balkan je realno malo tržište sam od sebe. Najviše ljudi me prati iz Zagreba pa onda iz Beograda. Mostar u kojem živim je tek na trećem mjestu, po analitici na Instagramu. To govori da moja publika zapravo razmišlja vrlo slično meni i da moji snovi kao i očekivanja nisu bez temelja. Moje je samo da uložim ogroman rad, naoružam se pozitivnom energijom i dam svu ljubav koju imam toj muzici. Uz malo sreće i dobro zdravlje možda i uspijem-nada se pjevač.

Kaže da ima dosta neostvarenih želja i da su uglavnom vezane za muziku.  Jedna od tih je saradnja sa Dinom Merlinom. 

M.R.