MODA PREPORUKA

GLOBAL FASHION COLLECTIVE: Osam inovativnih dizajnera na Nedjelji mode u Njujorku 11. septembra

Osam inovativnih dizajnera predstaviće se na Nedjelji mode u Njujorku 11. septembra, saopšteno je iz Global Fashion Collectivea (GFC).
Kreatori će prikazati kolekcije na dvije revije, pod nazivima Global Fashion Collective I i Global Fashion Collective II.
Future of Heritage (Budućnost nasljeđa) je prva revija. Od 11 sati ujutru kreacije će predstaviti brendovi Ay Lelum (ženska kolekcija), C'EST D (ženska i plus sajz kolekcija), Irene de la Vega (ženska kolekcija) i Sanjukta's Studio (ženska kolekcija). U fokusu ove revije su diverzitet i slavljenje ljepote različitih kultura u modnoj industriji.
Druga revija počinje u 2 sata popodne i nosi ime New Classics (Nova klasika). Brendovi koji će biti stavljeni u centar pažnje su [unusual] (muška kolekcija), SAINTJESUS (ženska kolekcija), Carlton Jones (ženska i muška kolekcija) i Blue Tamburin (ženska i muška kolekcija). Ovi dizajneri poznati su po vanvremenskim kreacijama ukombinovanim sa klasičnim uličnim stilom.
– Svake sezone dovodimo sve više multikulturalnih dizajnera koji inspirišu kako bismo naglasili privrženost raznolikosti i inovativnom dizajnu – kazao je direktor Global Fashion Collectiva Džamal Abdurahman.
Global Fashion Collective je platforma koja pruža podršku kreativnim dizajnerima iz cijelog svijeta. Predstavlja se revijama u odabranim modnim prijestonicama sa ciljem da se ubrza globalni razvoj dizajnera, poveća međunarodna medijska izloženost i otvore nove mogućnosti unutar industrije.
Montenegro magazin je medijski partner, jedini za Jugoistočnu Evropu.
B.R.