MAGAZIN PREPORUKA

PRVI DOBROTOVORNI SPINATON U LUŠTICI BAY: Okretanjem pedala do sredstava za donaciju tivatskim mališanima

Foto: Luštica Bay

Ovog vikenda se u Luštici Bay odvija prvi dobrotvorni spinaton, sve popularniji vid okupljanja i nadmetanja ljudi koji žele da svoje lično zalaganje i njegovanje fizičke kulture usmjere ka plemenitom cilju i time pomognu zajednici. U nedjelju, 5. septembra, od 17 do 19 časova, u saradnji sa Prowellness i Tehnogym trening centrom iz Podgorice, svi zainteresovani takmičari će se okupiti na dobrotvornom času spininga koji se održava u amfiteatru u Marina naselju Luštica Bay, kako bi sakupili sredstva za donaciju tivatskim mališanima iz vrtića „Bambi”.

U grupnoj vožnji trenažnih bicikala, učesnici će u zamišljenoj trci okretati pedale kako bi postigli što veći broj obrtaja, a treneri Technogyma će mjeriti i upoređivati njihove aktivnosti tokom ovog javnog časa, koristeći specijalne savremene uređaje. Uz pomoć aplikacije Tehnogym Moves, mjeri se tjelesna aktivnost učesnika, odnosno na osnovu stvarnog kretanja tijela omogućava se mjerenje i poređenje nivoa aktivnosti. Što se brže budu kretali okretanjem pedala, učesnici će sakupiti više izmjerenih pokreta, što se na kraju preračunava u novčani iznos koji će u vidu donacije biti upućen  Javnoj predskolskoj ustanovi „Bambi” iz Tivta.

Foto: Luštica Bay

– Nakon prve međunarodne biciklističke trke u Luštici Bay koja je održana prethodnog vikenda, ovo nesvakidašnje biciklističko nadmetanje stanovnika i posjetilaca naselja koje živi 365 dana u godini još jednom pokazuje neiscrpnu energiju koju ovdje zajedno stvaramo, privlačeći mnoge da u Luštici Bay pronađu svoj kutak za boravak ispunjen aktivnim odmorom, brojnim sportskim aktivnostima na prekrasnim plažama, stazama za šetnju, treking, vožnju bicikla ili jednostavnim prepuštanjem uživanju u prirodnom okruženju. Ponosni smo na učesnike koji će  kroz ovakav vid druženja i sportskog takmičenja dati doprinos našim nastojanjima da podržavamo zajednicu kojoj pripadamo, njegujući iskustvo dijeljenja i povezanosti. Želimo da ovo bude trka za pamćenje, kako bismo tivatskim mališanima, našim malim „bambijima”, pružili bolje uslove za rast i razvoj u najljepšem dobu djetinjstva – izjavila je Maša Radulović, menadžerka korporativnih komunikacija u Luštici Bay.

Spinaton u Luštici Bay će predstavljati aktraktivan događaj i za učesnike i za posmatrače. Takmičenje se odvija na 12 trenažnih bicikala, u četiri serije u pojedinačnom trajanju od 20 minuta. Pored najsavremenijih aparata i sportske opreme, za uzbudljivu atmosferu će se pobrinuti di-džej uz izbor najbolje muzike za fitnes, dok će voditelj događaja najavljivati serije takmičara i broj pređenih obrtaja koji će se vidjeti i na velikom video bimu. Iskusni treneri Technogyma će predvoditi trku i motivisati takmičare da zajedno dođu do što boljih rezultata. Broj mjesta je ograničen, a svi zainteresovani se mogu prijaviti do nedjelje u 10 časova putem e-mail adrese events@lusticabay.com