MODA SLAJDER

VENS FASHION STORE: Za djecu iz Doma ,,Mladost” prikupljeno 1.595 eura i brojne vrijedne donacije

Na humanitarnom modnom hepeningu za djecu iz Doma ,,Mladost” Bijela, u organizaciji Vens Fashion Store, sinoć je prikupljeno 1.595 eura i biće uplaćeni danas.
– Velika mi je čast i zadovoljstvo biti ovdje sa vama. Šta reći za Jelenu? (Jelena Mandić, vlasnica Vensa, prim.a) Da je žena puna ljubavi, energije, dobročinstva, upornosti …Sve ovo je ona noćas napravila, da budete ovdje svi zajedno sa nama i  ovu noć sigurno, makar ova moja djeca, naša djeca, dugo će pamtiti – kazala je vaspitačica Doma ,,Mladost” Tanja Škobalj.
Uz ovu novčanu pomoć, donacije su prikupljene u školskom priboru, đačkoj opremi, satovima, građevinskom materijalu, krevetima, plakarima, kuhinjama, trpezarijskim stolovima i stolicama, frižideru, apotekarskom asortimanu, dječjoj kozmetici, materijalu za krečenje, obući, sredstvima za ličnu higijenu, hrani i piću…
– Meni je večeras puno srce, jer smo zaista odradili jednu veliku stvar za ovu djecu, Ja znam da mi njima ne možemo da uljepšamo djetinjstvo, ali barem smo ih učinili večeras posebnim, da se osjećaju bitno i zaista ovih nekoliko dana koliko smo se družili, dali smo im nesebičnu ljubav i pažnju. Znam da nije ovo prvi susret, što se tiče Vens-a, ali, nadam se da neće biti i posljednji – rekla je Jelena Mandić, vlasnica Vens Fashion Store.
Posebnu zahvalnost i ljubav sa bine, uz djecu iz Doma ,,Mladost” koja su napravila prstima srce, poslala je suprugu Vladimiru za podršku.
Izvršni direktor Nacionalne modne komore Srđan Lubarda istakao je, s puno emocija, da je ovaj događaj pokazao koliko humanost i ljubav ,,mogu da uljepšaju živote svih nas, a posebno onih kojima je naša pažnja i podrška najviše potrebna, našoj predivnoj djeci iz Doma ,,Mladost” u Bijeloj.”
– Prije svega, želim da pohvalim našu Jelenu, koja je jedan od najvećih filantropa i dobrotvora koje poznajem i koja sebe uvijek nesebično daje kada su humanost i prijateljstvo u pitanju. Ali, ne samo tu. Ona sebe daje sto posto u svemu što radi, a to najbolje znaju njen suprug, njena djeca i saradnici. Ja često kažem: ,,Ma koliko bili uspješni ili ostvareni na bilo kom polju, ništa se ne može usporediti kao kada se istaknete na polju humanosti i solidarnosti.” Još jedan projekat koji je Jelena odavno zamislila je ostvarila i time nam pokazala koliki je zaista borac, a mi kao Modna komora smo veoma ponosni na nju, njen rad i njen uspjeh – kazao je Lubarda.
Tatjana Raičković, direktorica ,,Happy Weddings & Eventsa”, rekla je da je Jelenu Mandić upoznala prije sedam, osam godina i da od tada traje njihova ,,uspješna saradnja”.
– Pošto sam ja neko ko voli da upozna ljude sa kojima radi, tako je bilo sa Jelenom. Najprije smo sarađivale poslovno, a onda je to preraslo u nešto potpuno drugačije – rekla je Raičković.
Voditelj Božo Dobriša kazao je da se ,,nada  da se na ovom neće stati”.

-U nadi da crnogorska modna scena više neće spavati, mi Jeleni želimo puno uspjeha u daljem radu. Večeras Jelena Mandić uzima modnu palicu u ruke i crnogorska scena kreće nekim totalno drugačijim putem – rekao je Dobriša.

Sve je sinoć bilo u znaku ljubavi na velikoj terasi Imanja Knjaz. Goste su na stolicama dočekivali kolačići u obliku srca, a dio scenografije činile su ruke na čijim je dlanovima bilo srce. Sa obje strane scene bila su bijela krila kao znak da su sva djeca anđeli.
U prvoj reviji kao manekeni učestvovalo je  trinaestoro djece iz Doma ,,Mladost” u Bijeloj. Otvorili su je tri djevojčice u istim bijelim lepršavim haljinama. Potom su modnom pistom prošetale djevojčice u svečanim haljinama pastelnih nijansi, kratkih dugih, asimetričnih krojeva u rozoj, plavoj, bijeloj boji. Reviju su upotpunila i dva dječaka u prslucima, pantalonama i majicama. Sva ova šarmantna djeca dobila su sa svakim izlaskom aplauz od publike.
Druga revija bila je rezervisana za odrasle, a otvorila je gošća večeri, pjevačica Marina Visković u bijeloj, kratkoj uskoj haljini. Nedugo za njom, u ulozi modela, u maslinastom odijelu, predstavio se i drugi gost večeri, pjevač Stevan Anđelković.

This slideshow requires JavaScript.

Gošća je bila i Kristina Radović, koja je prošetala pistom u crvenoj dugoj haljini, sa tijarom i lentom na kojoj je pisalo ,,Miss Tourism Montenegro”. Manekenke su nosile svečane bijele, zelene, pastelne, plave, crne, crvene, sive, pozlaćene, uske, duge, kratke, asimetrične haljine, a muškarci siva, teget, maslinasta, crna odijela i crne jakne i pantalone.
Djeca i manekeni na reviji nosili su odjevne komade iz Vens radionice.
U muzičkom dijelu nastupili su Stevan Anđelković i Marina Visković.

This slideshow requires JavaScript.

B.R.
Foto: B. Šekularac