PREPORUKA SPORT

OI U TOKIJU: Marija Vuković je u finalu

Foto: Reuters

Kakav dan za crnogorski sport u Tokiju!
Marija Vuković jutros je postala prva atletičarka iz Crne Gore koja se plasirala u finale Olimpijskih igara.
Svaki skok bio je besprekoran, a u finale, gdje ćemo je gledati u subotu u 12:35 sati, ide kao prva sa liste, sa preskočenih 195 centimetara.
Vuković je nakon istorijskog prolaza bila u suzama.
– Iskreno, ne znam što da kažem, a da ne zaplačem – 197 u Smederevu je bilo vau i doći ovdje. Ali, doći ovdje je… zastala je Vuković ovdje.
Emocije su je svladale i suze su počele da teku niz njeno lice.
– Vjerovala sam, znala sam da to imam u sebi i zahvalna sam što ću predstaviti Crnu Goru u finalu – istakla je Vuković za RTCG.
Dodaje i da su ,,u pravom trenutku najbolji rezultati stigli.”
– Imala sam tremu, ali vjerovala sam u to. Trenerica mi je rekla da imam to, ulazim u finale. Nijesam razmišljala o konkurenciji, samo o sebi, da idem opušteno. Iskreno neke od skokova sam preskočila zato što sam radila ono što treba, bez da se trudim, da razmišljam previše. Još nijesam još shvatila sve ovo, tako da do subote imam vremena da se smirim i odradim još bolje – priča Vuković za RTCG.
Nije bilo lako jer je veliki broj djevojaka preskočilo 193, na kraju čak 14 195 cm.
– Trenerica je mislila da će 193 biti dovoljno za finale, ja sam joj rekla idem na 195. Kada je dosta njih preskočilo 193, ja sam rekla da želim u finale i preskočila 195. Crna Gora je u finalu Olimpijskih igara. Daj bože da u subotu bude ovako da se noge oporave i da uživam u finalu – rekla je Vuković za RTCG.
Vjeruje i da je u finalu sve moguće.
– Mislim da, ako budem opuštena i ako budem vjerovala da mogu da ponovim, da potvrdim 195 ili 197, iskreno finale je veliko – poručila je Vuković.
B.R.