PREPORUKA SPORT

ZBOG ISCRPLJENOSTI: Đoković se povukao iz miks dubla

Foto: Profimedia

Novak Đoković i Nina Stojanović neće igrati meč za bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju u mješovitom dublu.

Bronzanu medalju tako su osvojili Ešli Barti i Džon Pirs.

Đoković je morao da odustane zbog iscrpljenosti.

On je ranije danas u meču za treće mjesto u singlu poražen od Španca Pabla Karenja Buste 2:1 nakon dva sata i 49 minuta igre. Fizička iscrpljenost nakon šest sati i 40 minuta takmičarskog tenisa za 24 sata, i to u tri različita meča, Novaka je iscrpjela te je odlučio da se povuče iz miks dubl meča.

– Povreda je u pitanju, ne jedna, više ih je. Nadam se da me to neće spriječiti da idem na US Open. Ne kajem se što sam došao i što sam dao sve od sebe, jer kako bih se kajao. To je normalna stvar da kada si na Olimpijskim igrama pokušaš da doneseš medalju za svoju zemlju. Za neki moj standard i moja očekivanja ovo nije idealan rezultat. Izvinjavam se svima koje sam se razočarao. Žao mi je i zbog Nine isto, otkazalo mi je potpuno tijelo, igrao sam pod ljekovima, bolovima – kazao je Đoković.

Vjeruje da će se spremiti za US Open.

Naredne Olimpijske igre su 2024. godine u Parizu.

– Nije toliko daleko ali opet jeste donekle. Jer nemam 25 godina. Ali ne vidim kraj svoje karijere. Olimpijske igre, Dejvis Kup, grend slemovi, ATP Kup. To me najviše inspiriše da nastavim, igranje za Srbiju je privilegija i čast, želim da igram i u Parizu. Želim da igram, da osvojim barem jednu medalju – istakao je Đoković.