PREPORUKA SPORT

ĐUKANOVIĆ PRIMIO PARAOLIMPIJCE PRED PUT U TOKIO: Uvjeren sam da ćete svojim primjerom dati snažan podsticaj paraolimpijskoj zajednici u Crnoj Gori

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je delegaciju paraolimpijske reprezentacije Crne Gore povodom ispraćaja na Paraolimpijske igre u Tokiju i uručio crnogorsku zastavu atletičarki Marijani Goranović i stonoteniseru Filipu Radoviću koju će nositi na svečanoj ceremoniji otvaranja Igara.

– Paraolimpijski komitet Crne Gore, od svog osnivanja 2007. u potpunosti je opravdao svoju ulogu pa tako danas praktikuje 11 sportova od 28 iz programa Paraolimpijskih igara – istakao je Đukanović i prisjetio se svih značajnih nastupa naših paraolimpijaca.

Vjeruje da će i u Tokiju naši paraolimpijci potvrditi kvalitet.

– Posebno me raduje činjenica da na četvrtoj olimpijadi na kojoj učestvuje Crna Gora imamo do sada najviše sportista koji su se svojim trudom i umijećem izborili da predstavljaju našu državu na ovom najprestižnijem takmičenju. Uvjeren sam da ćete svojim primjerom dati snažan podsticaj paraolimpijskoj zajednici u Crnoj Gori da i u budućem periodu nastavi kontinuitet prisustva na najvećim međunarodnim sportskim manifestacijama – kazao je Đukanović.

Današnjem ispraćaju prisustvovali su reprezentativci: Filip Radović, Marijana Goranović, Miloš Spaić, Ilija Tadić, Luka Bakić, kao i predsjednik Paraolimpijskog komiteta Crne Gore Igor Tomić i članovi delegacije Miloš Ranitović, Veljko Čegar, Emil Ličina i Mijat Vojvodić.