PREPORUKA SPORT

OI U TOKIJU: Dukić 29. nakon prvog dana

DETALJ SA OI U TOKIJU: Dukić u današnjoj trci (foto: Reuters)

Crnogorski jedriličar Milivoj Dukić završio je prvi takmičarski dan u klasi laser radial na 29. mjestu na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Počeo je odlično – u prvom dijelu bio sedmi, sa manje od pola minuta zaostatka za vodećim, u drugom dijelu u ,,top deset”, a onda u trećem izgubio 19 pozicija i bio 28. U četvrtom je izgubio još jednu poziciju i tako završio kao 29. od 35 takmičara.

Druga trka u istoj klasi, radijal, odložena je za sjutra u 5:05 ujutru po našem vremenu, odnosno 12:05 po lokalnom.

Podsjećamo na rezultate crnogorskog olimpijskog tima danas – prva je na ,,borilište” izašla Jelena Pantović i završila nastup na Olimpijskim igrama u kvalifikacijama, jer je u disciplini vazdušni pištolj 10 metara ostvarila rezultat od 534 kruga. Poslije nje, red je došao na rukometašice koje su bile silne i pobijedile Angolu 33:22. Vaterpolisti su potom slavili protiv Australije 15:10.

Sjutra će od crnogorskih olimpijaca biti samo Dukić, a u utorak opet će navijači pratiti igre rukometašica, vaterpolista, Dukića i Boška Radulovića. Rukometašice će u dva sata ujutru po našem vremenu (9 h po lokalnom), u noći između ponedjeljka i utorka, igrati protiv Japana, vaterpolisti u 04:30 sati ujutru (11:30 po lokalnom) protiv Španije, Milivoj Dukić će zajedriti u 05:15 sati ujutru po našem vremenu (12:15 po lokalnom), a Boško Radulović zaplivati u disciplini 100 metara slobodnim stilom u 12:04 sati po našem vremenu (19:04 h po lokalnom).

B.R.