DRUŠTVO PREPORUKA

AUTOBUSKA NESREĆA U HRVATSKOJ: Deset osoba poginulo, 44 pvrijeđeno

Sa mjesta nesreće, Foto: Printscreen YouTube

Deset osoba je poginulo, a više od 40 je povrijeđeno kada je autobus kosovskih registarskih tablica jutros sletio sa autoputa kod Slavonskog Broda u Hrvatskoj, u blizini granice sa Bosnom i Hercegovinom.

– Poginulo je devet putnika i jedan vozač – rekao je novinarima na mjestu nesreće direktor hrvatske civilne zaštite Damir Trut, navodeći da je u autobusu bilo 67 putnika i dva vozača.

On je dodao da je 44 putnika primljeno u bolnicu u Slavonskom Brodu, gdje im je pružena medicinska nega.

– Od tih 44, osam je teže povrijeđeno – rekao je Trut.

On je naveo da je u autobusu bilo i djece.

Četrnaest putnika i jedan vozač su smješteni u policijskoj stanici u Slavonskom Brodu, gdje čekaju smještaj u objekt koji će im osigurati županija.

Načelnik saobraćajne policije Slavonski Brod Franjo Galić rekao je novinarima da je policija 25. jula u 6.20 primila dojavu da je došlo do slijetanja autobusa.

– Dolaskom na mjesto događaja utvrđeno je da se radi o autobusu kosovskih registracijskih oznaka, koji je putovao na redovnoj liniji Frankfurt-Priština – rekao je Galić, a prenosi Radio-televizija Hrvatske.

Nereća se dogodila u blizini naplatnih kućica na autoputu A3 kod Slavonskog Broda. Saobraćaj na tom dijelu puta je obustavljen, a policijski uviđaj je u toku.

Hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš rekao je na mjestu nesreće da je u autobusu bilo 15 maloljetnika, od čega je jedna djevojčica teže stradala.

Izvor: Radio Slobodna Evropa