PREPORUKA SPORT

FORBS: Ovo su najplaćeniji sportisti na Olimpijskim igrama

Ilustracija

Olimpijske igre u Tokiju počinju danas, a u periodu od 23. jula do osmog avgusta za medalje će se boriti neki od najplaćenijih sportista i sportistkinja svijeta.

Magazin “Forbs” je objavio listu najplaćenijih takmičara koji će se nadmetati u Tokiju. Najviše je NBA zvijezda i tenisera, a riječ je o podacima o zaradama koji se odnose na period od maja prošle do istog mjeseca ove godine.

Lista je sljedeća: na prvom mjestu je košarkaš Kevin Djurent iz SAD koji je zaradio 75 miliona dolara, na drugom teniserka iz Japana Naomi Osaka sa zaradom u iznosu od 60 miliona; zatim slijedi košarkaš iz SAD Demijen Lilard sa zaradom od 40,5 miliona. Nakon njega, slijedi srpski teniser Novak Đoković – 34,5 miliona; potom Rori Mekelroj iz Velike Britanije koji se bavi golfom, a zaradio je 32 miliona; zatim američki košarkaš Devin Buker – 30,5 miliona. Na sedmom mjestu je teniser iz Japana Kej Nišikori – 30,5 miliona; na osmom košarkaš iz SAD Kris Midlton – 27 miliona; a na devetom takođe američki košarkaš  Džru Holidej koji je zaradio 23 miliona.

 

Izvor: Forbs