ART SLAJDER

KOMNEN VUKOVIĆ: Ova nagrada predstavlja krunu dosadašnjeg rada

Talentovani dvanaestogodišnji dječak iz Podgorice Komnen Vuković, koji je veliku popularnost u zemlji i regionu stekao najprije učešćem u Pinkovim zvezdicama, a zatim izuzetnu muzikalnost dokazao na brojnim festivalima, osvojio je još jedno, do sada najveće priznanje, ostvarivši pobjedu na bjeloruskom Slavjanskom bazaru, najvećem dječjem muzičkom festivalu na svijetu.

U razgovoru za MNE magazin, Komnen ne krije oduševljenje. Ovu nagradu smatra krunom dosadašnjeg rada, a Festival će, kako nam je kazao, pamtiti ne samo po sjajnom uspjehu, već i po divnom druženju.

-Slavjanski bazar je najveći dječiji festival u Evropi, zajedno sa Evrovizijom. Ova nagrada predstavlja krunu dosadašnjeg rada, i ovaj ogromni uspjeh i sreću ne mogu dovoljno dobro opisati riječima. Organizacija Festivala je bila na najvećem mogućem nivou. Utisci su predivni, a pored velikog muzičkog iskustva, ovih pet dana ću pamtiti i po divnom druženju sa svim učesnicima, kao i po upoznavanju bjeloruske kulture – rekao nam je Komnen.

Kako je objasnio, nagrada je došla nakon mnogo rada. Osim što naporno vježba tokom cijele godine u školi pjevanja D-moll, Komnen je imao i dodatnu pripremu pred samo takmičenje.

-Posljednjih nekoliko sedmica pred nastup, intenzivnije sam radio, kako bih se predstavio u što boljem svijetlu i dao svoj maksimum na takmičenju – istakao je Komnen.

Kada su u pitanju  planovi, naš sagovornik je jasan – muzika je njegova budućnost, te mu predstoji veliki rad.

-Što se tiče daljih planova – to je još više rada na vokalu, a tu je i violina, ništa manje važna. Svakako, muzika je moja budućnost – poručio je Komnen.

Veliki uspjeh izazvao je oduševljenje širom Crne Gore, a muzičar Danijel Alibabić pozvao je na doček Komnena koji će biti organizovan večeras.

 

 

D.Markuš
Foto:
Privatna arhiva

kud duga