PREPORUKA SPORT

OLIMPIJSKE IGRE: Rukometašice, vaterpolisti i Milivoj Dukić stigli u Tokio (foto)

Foto: COK

Dio crnogorskog tima – rukometašice, vaterpolisti i jedriličar Milivoj Dukić – doputovao je u Tokio.
Već po slijetanju priređena je topla dobrodošlica nekoliko Japanaca, koji su naše vaterpoliste dočekali sa crnogorskom zastavom.
Takođe, Japanci su bili aktivni i na Instagram profilu našeg Vaterpolo i plivačkog saveza, pa im poželjeli dobrošlicu u Japan i sreću na turniru.

Foto: COK

Iz Crnogorskog olimpijskog komiteta javljaju da su vaterpolisti i rukometašice prošli sve kontrole i ,,nastavljaju svoju misiju”.

Foto: COK

Rukometašice su se zaputile ka Olimpijskom selu, a vatepolisti ka Kašivazakiju, gdje će trenirati sa reprezentacijom Srbije.

Foto: COK

– Najvažnije je da smo stigle u Olimpijsko selo. Let je bio dobar, a procedura oko ulaska, iako komplikovana, nije bila previše naporna. Sjutra nam je dan za oporavak od puta. Potom slijede lagani treninzi, a od 19. avgusta smo u dvorani. Tako smo koncipirali treninge, da rukomet vježbamo od prvog dana kada se otvore dvorane – rekla je selektorka Bojana Popović po dolasku u Olimpijsko selo.
Olimpijske igre biće otvorene 23. jula u 13 sati po našem vremenu (20 h po lokalnom vremenu), a dva dana kasnije, 25. jula od 07:15 sati ujutru po našem vremenu (14:15 h po lokalnom) rukometašice počinju učešće na ovom turniru mečom protiv Angole.

Foto: COK

Selektor Vladimir Gojković poručuje da vaterpolo reprezentacija ima svoj cilj na Olimpijskim igrama u Tokiju, da zna svoje želje i neće odustati od onoga što želi da ostvari.
– Iskoristićemo ove posljednje dane da se spremimo na najbolji mogući način i budemo na nivou na kojem želimo. Moramo biti realni, sa nama je 15 momaka, od kojih tri imaju iskustvo sa OI. Ostali su debitanti i to nema niko u ovom momentu – rekao je Gojković na konferenciji za novinare pred polazak u Tokio.
Prvi protivnik vaterpolistima biće Australija 25. jula od 08:30 sati ujutru po našem vremenu (15:30 h po lokalnom).
Jedriličar Milivoj Dukić počinje takmičenje 25. jula od 07:35 sati ujutru po našem vremenu (14:35 h po lokalnom).
B.R.