DRUŠTVO PREPORUKA

AMSCG: Izbjegavati putovanja u najtoplijem dijelu dana

Saobraćaj u većem dijelu države teče neometano, a iz Auto-moto saveza, zbog visokih temperatura, vozačima savjetuju da na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim ili večernjim satima i da prave pauze tokom vožnje.

Usljed praznika i danas se očekuje pojačan intenzitet saobraćaja.

-Na magistralnom putu M-3Danilovgrad-Podgorica u toku je rekonstrukcija puta zbog čega se saobraćaj obavlja jednom trakom naizmjenično na mjestima izvođenja radova, a mogući su kraći zastoji, ne duži od 15 minuta – navode iz AMSCG.

Zbog radova na magistralnom putu M-4 Podgorica-Tuzi zatvorena je jedna saobraćajna traka bulevara prema Tuzima.

Do jula, zbog izvođenja asfalterskih radova u okviru investicionog održavanja kolovoza doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova u terminu od sedam do 19.00 sati na mag.putu M-2 dionica Podgorica-Ribarevina.

Zbog investicionog presvlačenja kolovoza magistralnog puta M-3 dionica Šćepan Polje-Danilovgrad, odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvodjenja radova.

-Obavještenje za sve učesnike u saobraćaju, a naročito vozače, da je zabranjen prolaz na prvoj dionici auto puta Podgorica-Mateševo za vrijeme izvođenja radova. Jedino mogu prolaziti vozila koja posjeduju propusnicu od strane kompanije CRBC – navedeno je u jutrošnjem izvještaju AMSCG.

Takođe, oni dodaju i kako se u posljednja 24 sata u Crnoj Gori dogodilo 15 saobraćajnih nezgoda, pri čemu je povrijeđeno osam osoba, od čega četiri teže.

Informativni centar AMSCG, zajedno sa službom pomoći na putu, na usluzi je 24 sata. Informacije se mogu dobiti putem telefona 19807, 020 234 999 i 063 239 987.