ART PREPORUKA

,,DON KIHOT”: Poslušajte novu pjesmu grupe ,,Rudolf”

Foto: Nebojša Medo

Crnogorska grupa ,,Rudolf” objavila je danas baladu ,,Don Kihot”, prvu pjesmu sa albuma ,,Na olupini”. Tekst i muziku pisao je Bojan Peko Minić, dok je za aranžman bila zadužena grupa ,,Rudolf”. Numera je snimljena u ,,Studiju Stivi 2”. Miks i master radio je Ivan Ivanović, a fotografije u videu potpisuje Nebojša Medo.
– Došlo je vrijeme da vas polako upoznamo sa drugim albumom Rudolfa – Na olupini. Prva pjesma na albumu je Don Kihot, balada o sanjaru opčinjenom idejom o knjiškoj romansi i Njoj koja ga negdje u svom dijelu svemira traži i čeka. Ukoliko ste među onima koji vole i čekaju brže i jače stvari Rudolfa, moraćete sačekati do naredne nedjelje – poručili su članovi ,,Rudolfa”, tako najavivši da će svake sedmice objavljivati po singl sa ovog izdanja.

Album je, dodaju, koncipiran tako da će, kao na Divljini, prvom albumu, ,,biti svega i svačega, tema koje sigurno nijeste očekivali i muzike u raznim oblicima.”
– Bili smo svjesni da je drugi album ,,kamen spoticanja” svakog benda jer se sad već od nas nešto očekuje i gleda se jesmo li se ,,prodali”, je li prvi album bio takav kakav jeste pukom slučajnošću, jesmo li išta napredovali i slično. Na našoj strani su dvije prednosti, najprije to što je dio ovih pjesama nastao u vrijeme kad i pjesme sa prvog albuma, tako da ne može biti riječi o nekoj nagloj promjeni i zaokretu u izrazu, a drugo – mi i dalje sviramo prije svega za sebe, sviramo muziku koju želimo da čujemo na način koji se nama čini prikladnim, nama je to dovoljno i svako kome se svidi to što radimo je rado prihvaćen bonus, ali nije da bismo sjedjeli i plakali jer se nekome na sviđa to što radimo – kažu iz ,,Rudolfa”.

,,Rudolf” su Bojan Peko Minić (gitara, glas), Nenad Lalović (gitara, prateći glas), Nikola Dulović (bas gitara), Luka Božović (bubanj) i Teodora Tapušković (saksofon, klavijatura).
B.R.

kud duga

One Response to ,,DON KIHOT”: Poslušajte novu pjesmu grupe ,,Rudolf”