PREPORUKA SPORT

ROLAN GAROS: Đoković podigao pehar

Foto: Roland-Garros

Novak Đoković održao je obećanje dato nakon osvajanja Serbian Opena u Beogradu. Podigavši pehar tada, uzviknuo je: ,,Idemo na titulu na Rolan Garosu!”
Titula je stigla danas, nakon četiri sata i 12 minuta igre, pobjedom od 6:7 (6:8), 2:6, 6:3, 6:2, 6:4 nad Stefanosom Cicipasom, kojem je ovo bilo prvo grend slem finale u karijeri.
– Hvala vam na prisustvu. Još jednom ste napravili atmosferu i ambijent koji je bio ,,električan”. Hvala svima u boksu. Odigrao sam dva teška meča protiv dva šampiona – kazao je Đoković poslije meča, a na kameru napisao ,,Idemo, breeee”.
Pehar su u ruke Bjernu Borgu predali medicinska sestra i direktor jedne od kovid bolnica.
Cicipas je rekao potom, uz podršku svojih navijača, da je bila velika borba i da je pokušao da da maksimum.
– Zadovoljan sam svojim putem, ali, ovakvo finale teško je izgubiti. Čestitke Đokoviću i nadam se jednog dana da ću upola stvoriti onoga što je on u ovom sportu. Sjajna sedmica na Rolan Garosu. Hvala navijačima i mojima koji su bili cijelo vrijeme tu – istakao je Cicipas.
Džim Kurijer je kazao da je zadovoljstvo vratiti se ovdje i vidjeti ovakav nivo tenisa.
– Stef, imaš toliko razloga da budeš ponosan. Đokoviću, promijenio si naš pogled na ovaj sport i zadovoljstvo te je gledati – rekao je Kurijer.
Đoković je prije uručenja pehara istakao da je sjajno i privilegija biti ovdje sa šampionima kakvi su Borg i Kurijer.
– Mogu da shvatim koliko je Cicipasu bilo teško stići do finala Rolan Garosa i koliko mu znači. Siguran sam da će on i tim izaći jači iz ovoga i da će osvojiti mnogo titula – kazao je Đoković.
Dodao je da su ovdje da bi dali sve na ovim grend slemovima.
– Hvala cijeloj ekipi koja mi je dala toliko ljubavi i privrženosti, ovo je velika zasluga cijelog tima. Velika zahvalnost svima u Srbiji koji su mi davali podršku, ima ih dosta i ovdje. Definitivno neću zaboraviti ova prethodna 48 sata – rekao je Đoković.
Borg je istakao da je srećan što je dio finala i što stoji sa ,,ova dva šampiona”.
– Tenis je sada veoma težak sport i samo jedan može da ga osvoji. Ovo je najveći turnir na svijetu – poručio je Borg, a onda uručio Đokoviću pehar.


🙌 A Champion for the Ages 🙌 #RolandGarros pic.twitter.com/fWn6C4ESua


Đokoviću je ovo bilo 29. grend slem finale u karijeri i sada je na samo dva od rekordnih 31 Rodžera Federera. Đokoviću je ovo i 19. grend titula i sada je na samo korak od rekordnih 20, koje imaju Federer i Rafael Nadal.
Đokoviću je ovo druga titula na Rolan Garosu. Prvu je osvojio 2016, kada je pobijedio Endija Mareja 3:6, 6:1, 6:2, 6:4. Ovim je postao prvi teniser u istoriji ovog sporta koji je osvojio bar dvije titule na svakom od četiri grend slema.
B.R.