PREPORUKA SPORT

PRIJAVI SE: Košarkaški kamp Kolašin 2021 od 3. do 15. jula

Sedmi Košarkaški kamp u Kolašinu za djecu od 9 do 17 godina, koji se i ove godine zvanično zove „Lovćen Osiguranje Basket Kamp Kolašin“, biće održan ovog ljeta u dvije smjene: – I smjena od 3. do 9. jula i II smjena od 9. do 15. jula, saopštavaju organizatori, košarkaški asovi Vlado Šćepanović i Savo Đikanović.
– Sedmo ljeto zaredom, bićemo ponovo zajedno. Kolašin, tri otvorena terena, dvije sportske dvorane. Vazdušna banja, spoj sunca i svježine na hiljadu metara nadmorske visine – poručuju Šćepanović i Đikanović.
Počeli su, podsjećaju oni, u junu 2014. godine.
– Izabrali smo Kolašin kao grad koji ima košarkašku, sportsku, ali i turističku priču. Od toga prvoga treninga u junu 2014, na poligonu hotela ,,Bjanka”, preko treninga u Sportskoj sali na Lugu i Sali OŠ ,,Risto Manojlović”, počela je da nastaje jedna uspješna košarkaška, ali i pedagoška, socijalna, turistička priča. Zdrava priča kojom se ne stvaraju samo košarkaši već i zdrave, radne i ambiciozne ličnosti i šalju poruke koji su to putevi kojima se stvara zdravo i progresivno društvo – ističu Šćepanović i Đikanović.
Lopta je, dodaju oni, kroz obruč prošla više od milion puta. Organizovano je hiljade treninga, stotine sati izleta, plivanja u bazenu hotela „Bjanka“ i tematskh razgovora.
Promoteri Kampa su, podsjećaju oni, bili najpoznatiji košarkaši Crne Gore i regiona.
– Stizali su iz NBA patika ili kao osvajači evropskih trofeja, da na kolašinskim poligonima i terenima ispričaju kako su počinjali i kako su zavoljeli narandžastu loptu i postali zarobljenici „kraljice igara“. Uspjeli smo da u grad kao
promotere dovedemo velika svjetska košarkaška imena kao sto su Nikola Vučević, Bojan Dubljević, Saša Pavlović, Miloš Vujanić, Nikola Peković, Jelena Dubljević, Nemanja Gordić, Nikola Ivanović, Vanja Marinković, Blagota Sekulić, Nemanja Radović, Iva Perovanović, Danilo Nikolić, Petar Popović, Ognjen Čarapić, kao i poznate trenere Mija Kadiju, Zvezdana Mitrovića i Nikolu Antića. Kao dokazani sportisti i sportski radnici naučili smo da, prije svega, vodimo računa o zdravlju djece, pa samim tim vjerujemo da dio borbe za zdravlje jeste i realizacija planiranih društvenih, obrazovnih, kulturnih i sportskih projekata koji se organizuju, primjenjujući sve mjere koje su na snazi u datom
momentu – kažu organizatori.
Grad Kolašin se, ističu oni, pokazao kao vazdušna banja sa tradicijom zdrave i uređene životne sredine, moderna
i odgovarajuća sportsko-turistička infrastruktura sa ljubaznim domaćinima.
– Sve to potvrđuje da se u Kolašinu našla prava mjera sportsko-turističkog boravka koji garantuje bezbjednost i sigurnost svih polaznika kampa. Djeca uzrasta od 9 do 17 godina tokom sedam dana, uz trenažni proces i utakmice koje imaju svake večeri, imju i razna takmičenja u više disciplina gdje se nadmeću međusobno, boreći se za razna priznanja i nagrade koje su obezbijedili naši sponzori. U toku samog kampa planirana je posjeta Ski Centru Kolašin 1600 i nacionalnom parku Biogradska Gora. Hotel ,,Bianca Resort” se pobrinuo da djeca između treninga uživaju koristeći njihov prelijepi bazen – objašnjavaju Šćepanović i Đikanović.
Sedmo izdanje Kampa i ,,više od 2.000 djece koji su bili naši polaznici u prethodnih šest godina, je potvrda da samo imamo pravo da rastemo i da se razvijamo.”
– Pred nama su godine u kojima će Košarkaški kamp u Kolašinu postati adresa košarkaške i životne obuke, ali i prave turističke poruke. Prijavite se, dođite, da sedmi put budemo zajedno, Kolašin i košarka – ime vašeg ljeta – poručuju organizatori ,,Lovćen osiguranje Basket kampa Kolašin 2021” Vlado Šćepanović i Savo Đikanović.