PREPORUKA SPORT

PRVENSTVO CRNE GORE U VATERPOLU: Jadran osvojio titulu

Foto: PVK Jadran

Dominacija Jadrana crnogorskim vaterpolom se nastavlja – klub iz Herceg Novog osvojio je sedmu uzastopnu, ukupno desetu titulu, ubjedljivom pobjedom nad Primorcem 10:5 u četvrtom meču finalne serije, piše portal Vijesti.

Nakon tri izjednačena duela, te pobjeda gostujućih timova, Jadran je na svom Škveru opravdao ulogu favorita.

Pobjednik je mogao da se nasluti nakon prve četvrtine, koju su Novljani dobili 3:0, golovima Averke (dva) i Danila Radovića.

Jedan detalj u prvom dijelu je, takođe, odredio tok meča – Kotorani su imali peterac kod 0:0, ali je Matković bio neprecizan, čime kao da je najavio reviju promašaja gostiju, i sa pet metara i iz igre.

Nijedan od tri penala Primorac nije iskoristio, a nakon Matkovića, dva puta nije pogodio Molten (jedan šut odbranio je Tešanović).

Na drugoj strani, Jadran je bio mnogo mirniji u napadu, koristio je i dobre situacije i greške rivala, pa je tako Gardašević u posljednjoj sekundi prvog poluvremena, nakon izgubljene lopte igrača iz Kotora, postigao gol za 5:2 i donio svom timu lijepu prednost pred nastavak.

Serijom 3:0, u kojoj su pogađali Vasilije Radović i Marko Petković dva puta, Jadran je sredinom treće četvrtine poveo 8:2 i šampionsko slavlje je moglo da počne.

Novljani su do kraja zadržali veliku prednost, a Primorac, koji je igrao prvo finale od 2013. godine, bio nemoćan da priprijeti, jer je u napadu jedini bio raspoložen 16-godišnji Mlađan Janović.

Izvor: Vijesti.me