ART PREPORUKA

DANILOVGRADATION 2: Prvo mjesto pripalo gimnazijskom bendu “ALT” iz Berana

Gimnazijalke iz Berana pobjednice su drugog izdanja takmičenja gimnazijskih bendova ,,DanilovGradation”, koje je održano sinoć. One su se, udružene u bendu “ALT”, predstavile autorskom numerom “Nemirnim morima”, koja je osvojila najviše glasova žirija.

Drugo mjesto pripalo je podgoričkim gimnazijalcima – “Neki drugi bend”, a treće bendu cetinjskih učenika “Prizma”. Sve tri pjesme snimaće se u studiju, prvoplasirani će biti nagrađeni i spotom, a drugoplasirani gitarama, kazala je za MNE magazin realizatorka projekta, profesorica Nataša Latković.

Foto: Privatna arhiva

-Nastupilo je sedam bendova koji su se predstavili autorskim kompozicijama, i svi su bili na visini zadatka. Utisci su pozitivni, i vjerujem da će svim takmičarima ovo biti podstrek za dalji rad – kazala je Latković.

Žiri koji su činili Željko Milović, Vjera Nikolić, Vladimir Maraš, Mihailo Miha Radonjić, Nina Žižić i Dražen Bauković, imao je samo riječi hvale za sve takmičare. Veliki uspjeh, kako ističe Latković, je i sama realizacija manifestacije koja je, u uslovima pandemije, bila veliki izazov.

-Prvobitno je bilo planirano da nastupi 11 bendova, ali usljed ovakvih okolnosti, zadovoljni smo što smo uspjeli da organizujemo takmičenje i sa manjim brojem učesnika, budući da u vrijeme pandemije slične manifestacije nemamo čak ni u regionu. Ono što izdvaja ovo takmičenje od drugih sličnih manifestacija, jeste to što prije Danilovgradation-a, srednjoškolci sa svojim bendovima nijesu imali prilike da se predstave sa autorskim pjesmama, uvijek je u fokusu bilo pjevačko umijeće i interpretacija pjesama poznatih muzičara, a sada im je omogućeno da predstave svoj autorski rad – istakla je Latković.

Kako je najavila, za nekoliko dana, snimak takmičenja će biti emitovan na Drugom kanalu RTCG, kao i na društvenim mrežama. Sponzori nagrada bili su PAM i Eurounit.

 

D.Markuš

kud duga