MODA PREPORUKA

GLOBAL TALENTS DIGITAL: Poziv za dizajnere da se prijave za novo ekološko izdanje

Modna komora Rusije poziva dizajnere iz cijelog svijeta da se prijave za međunarodni hibridni modni događaj – Global Talents Digital. Treće izdanje Global Talents Digital posvećeno je održivosti (održivom razvoju). Dizajneri virtuelne i stvarne odjeće, obuće i modnih dodataka dobrodošli su da se pridruže sve dok rade bar jednu od tehnika – upcycling, recikliranje, etička moda, spora moda i nula otpada. Global Talents Digital biće održan fizički i digitalno krajem jula. Prijave se primaju do 30. juna 2021. godine putem sajta https://globaltalents.digital.

Paula Ulargui (Španija)

Prethodno izdanje Global Talents Digitala održano je u septembru i imalo više od sedam miliona pregleda, a 103 učesnika iz 34 zemlje i područja ujedinila su se da istraže pitanje održivosti. Kolekcije dizajnera, djela umjetnika i virtuelni modeli u saradnji sa neprofitnim organizacijama i tehnološkim startup kompanijama posmatrani su iz 1.519 gradova širom svijeta. Projekat je emitovan na veb lokacijama 100 portala međunarodnih medija, kao i na društvenim mrežama. Održive talente podržale su glavne lokalne nedjelje mode i neprofitne organizacije iz cijelog svijeta. Svjetski mediji od Voguea Italije i Forbesa SAD do Voguea Rusije i Kommersanta pratili su revije i prezentacije tokom Global Talents Digitala. Ukupno je bilo više od 1.000 objava.

KREMLYAKOVA (Moskva)

– Tim Modne komore Rusije nastaviće da radi na ovom održivom događaju u Moskvi, premda će projekat ostati međunarodni. Pozivamo dizajnere koji rade na održivoj modi da se prijave kako bi mogli da podijele savremene održive prakse sa svijetom. Global Talents Digital je dugoročna inicijativa koja ima namjeru ne da kritikuje, već da publici kaže kako se milijarde neželjenih odjevnih predmeta mogu koristiti, kako razumnije kupovati i kako održiva modna filozofija može da se proširi dalje od profesionalne ekološke agende. Ovaj projekat je mjesto za umjetničke eksperimente i saradnju i zato pozivamo neprofitne organizacije, umjetnike i blogere – one kojima je koncept održivosti u srcu – najavio je Aleksandar Šumski, predsjednik Modne komore Rusije i Mercedes- Benz Fashion Week Russia.

Polina Gorkovenko (Rusija)

Dizajneri se mogu prijaviti ako njihovi brendovi postoje manje od pet godina. Dizajneri/brendovi će predstaviti kolekciju koja nije prikazana publici ili medijima. Dizajneri/brendovi će pripremiti video prezentaciju kolekcije ili je prikazati kao stream (nakon potvrde njihovog učešća na Global Talents Digitalu). AR/VR elementi se po želji mogu koristiti u prezentaciji. Konačni izbor učesnika obaviće međunarodni savjetodavni odbor Global Talents Digitala.

Umjetnici, neprofitne organizacije, startupovi, blogeri i virtuelni modeli mogu poslati prijave za učešće za Global Talents Digital na email: [email protected].

RCP 4.5 (Moskva)

Reference

Global Talents Digital je vansezonska online inicijativa Modne komore Rusije u okviru Mercedes-Benz Fashion Week Russia. Global Talents Digital dobitnik je nagrade Tagline Avards, najvećeg digitalnog takmičenja u Istočnoj Evropi, kao Međunarodni projekat. Žiri je nagradio bronzom održivo izdanje Global Talents Digitala (održano u septembru 2020).

Više podataka na našim zvaničnim vebsajtovima https://globaltalents.digital/en, https://russianfashioncouncil.ru/.

Modna komora Rusije:

https://vk.com/russianfashioncouncil (zvanična društvena mreža)

https://www.instagram.com/russianfashioncouncil

https://www.facebook.com/RFCouncil

 B.R.