DRUŠTVO PREPORUKA

MER: Zaposleni u turizmu i ugostiteljstvu da se prijave za besplatnu medicinsku zaštitnu opremu

Ilustracija

Ministarstvo ekonomskog razvoja Crne Gore pozvalo je sve zainteresovane privredne subjekte u turizmu i ugostiteljstvu da se prijave za dobijanje besplatne medicinske zaštitne opreme, koja obuhvata zaštitne maske PP2 i PP3, vizire, zaštitne naočare i gumene kecelje, koje su naročito korisne zaposlenima u kuhinjskom dijelu ugostiteljskih objekata.

-Svi koji to žele se mogu prijaviti putem e-mail [email protected], uz napomenu koja vrsta i količina zaštitne opreme im je potrebna. Nakon prijave će u najkraćem roku biti obaviješteni o načinu preuzimanja opreme – kazali su u saopštenju.

U skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom, cijeneći i prepoznajući značaj sinergijskog djelovanja u poboljšanju situacije izazvane pandemijom koronavirusa, i poboljšanju kompletne zdravstvene situacije, Ministarstvo ekonomskog razvoja uputilo je i apel svim građanima da iskoriste pristigle količine Sinofarm i Astra Zeneka vakcina i vakcinišu se.

-Imunizacija je jedini način da doprinesemo zdravstvenoj zaštiti i zaposlenih i gostiju, a samim tim i bržem oporavku ugostiteljsko-turističke privrede i da se osigura uspješna turistička sezona koja je od velikog značaja za ekonomski oporavak Crne Gore – zaključili su u saopštenju.

 

Leave a Reply