PREPORUKA SPORT

RUKOMET: ,,Lavovi” iz četvrtog šešira čekaju rivale za Evropsko prvenstvo

Foto: EHF

Crna Gora rivale za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj čeka iz četvrtog šešira. Žrijeb je na programu u četvrtak u 17 sati u Budimpešti, gdje se igra finale šampionata, 30. januara naredne godine. Biće određeni sastavi šest grupa sa po četiri reprezentacije, saopšteno je iz Rukometnog saveza Crne Gore.

Dan nakon završetka kvalifikacija, Evropska rukometna federacija (EHF) objavila je sastave šešira, a pored „lavova“ u posljednjem šeširu su Holandija, Ukrajina, Poljska, Bosna i Hercegovina i Litvanija, kao dva drugoplasirana tima iz kvalifikacija i četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Sastavi šešira određeni su na osnovu plasmana sa posljednjeg šampionata Evrope prošle godine, kao i rezultata u kvalifikacijama.

U prvom šeširu su Španija, Hrvatska, Norveška, Slovenija, Njemačka i Portugal – šampion i vicešampion Evrope i četiri prvoplasirana tima iz kvalifikacija.

Drugi šešir čine Švedska, Mađarska, Rusija, Danska, Srbija i Austrija – jedan od domaćina prvenstva, četiri prvoplasirana tima i najbolja drugoplasirana ekipa iz kvalifikacija.

Rivale iz trećeg šešira očekuju Slovačka, Bjelorusija, Island, Češka, Francuska i Sjeverna Makedonija – jedan od domaćina prvenstva i pet drugoplasiranih timova iz kvalifikacija.

Već je poznato da će Hrvatska igrati u grupi A u Segedu, Mađarska u grupi B u Budimpešti, Slovenija u grupi C u Debrecinu, Njemačka u grupi D u Bratislavi, Češka u grupi E, takođe, u Bratislavi, a Slovačka u grupi F u Košicama, navodi se u saopštenju Rukometnog saveza Crne Gore.