Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

KCCG: Beba porodilje koja je preminula je u stabilnom stanju

Foto: Profimedia.rs

Beba porodilje koja je prošlog petka preminula u Kliničkom centru Crne Gore je stabilno i dobro napreduje, kazala je za Pobjedu dr Ljiljana Radulović, direktorica te ustanove.

-Ljekari su majku, dok je bila stabilnija, nadzirali i insistirali da se trudnoća nastavi, jer je svaki dan bebi važan za njen budući život. U trenutku kada je bilo jasno da trudnoća više neće moći da se nastavi, majka je porođena. Beba je sada na Odjeljenju neonatologije na spontanom disanju, doji se, fino toleriše hranu i potpuno je stabilna. Beba nije pozitivna na kovid – kazala je dr Radulović.

Dr Radulović je kazala da je do decembra prošle godine privatna bolnica Kodra vodila sve kovid pozitivne trudnice.

U decembru je ta bolnica raskinula ugovor sa javnim zdravstvom Crne Gore i odbila da dalje teretira kovid pozitivne trudnice, koje je tada počeo da liječi Klinički centar.

-Nije mali broj trudnica koje smo liječili. Od decembra je Klinički cenatar imao 53 kovid pozitivne trudnice, koje su se i porodile. Na patologiji trudnoće smo imali i 42 kovid trudnice, kojima je praćeno stanje i koje su otpuštane nakon oporavka. Za to vrijeme je samo jedna beba rođena pozitivna na kovid. Ona je bila dobro i izliječila se. Sve trudnice i porodilje su dobro. Ovo je jedina trudnica koja je preminula – kazala je dr Radulović.

 

Izvor: Pobjeda

One Response to KCCG: Beba porodilje koja je preminula je u stabilnom stanju