MAGAZIN SLAJDER

IVONA BLAGOJEVIĆ U OGLEDALU: Djetinjstvo me asocira na Splitsku 37 i drugare iz ulice

Današnja gošća MNE magazina u rubrici “U ogledalu” je prepoznatljivo TV lice, novinarka, urednica i voditeljka emisije Dnevna soba na RTCG, Ivona Blagojević.

Ivona je rođena u Goraždu u Bosni i Hercegovini, a djetinjstvo je provela u Sarajevu. Srednju školu završila je u Americi, a kasnije, nakon povratka, stekla je zvanje diplomiranog menadžera. Od 19. godine radi u RTCG, pri čemu je prva decenija radnog angažmana bila vezana za muziku i muzičare – muzičke emisije. Posljednjih 10 godina obilježile su emisije uživo, a u dosadašnjem radu, kako je kazala za MNE magazin, najponosnija je na autorsku emisiju Stižu bebe, koju je radila skoro sedam sezona. Emisija je bila informativno – edukativnog karaktera i izuzetno gledana. Protekle dvije i po godine uređuje i vodi emisiju zabavnog karaktera Dnevna soba.

-Živi program je forma koju najviše volim da radim – otkrila nam je Ivona.

U poslu insistira na profesionalnosti i tačnosti. Ne voli kašnjenje i čekanje, i cijeni rad sa profesionalcima. Relativno mlada je počela da radi, ali se ne sjeća prvog honorara. Iz djetinjstva pamti Splitsku 37, Sarajevo, drugare iz ulice, nestašluke…
Ljubiteljka je italijanske kuhinje, putovanja… Oduševljava je svestranost i jedinstvenost, poput one koju prepoznaje kod Salvadora Dalija.

Ivona je i majka desetogodišnjeg  Andreja, sa kojim, kaže, gradi odnos zasnovan na bezuslovnom povjerenju i privrženosti.

-Samohrana sam majka već devet godina i ponosna sam na sebe i njega, gdje smo došli. Mi funkcionišemo kao odrasli, on o meni zna sve, kao i ja o njemu. Trudim se da vaspitanje ide u tom pravcu, da imamo povjerenje jedno u drugo – kazala nam je Blagojević.

Na šta Vas asocira djetinjstvo?

-Djetinjstvo me asocira na Splitsku 37, ulicu u Sarajevu, srećno i bezbrižno djetinjstvo… Na drugare iz ulice, nestašluke i jedno zdravo druženje i igre, koje nažalost danas sve manje gledamo.

Sjećate li se prvog zarađenog honorara? Kako ste ga potrošili?

-Relativno sam mlada počela da radim, sa 19 godina konkretno u RTCG, ali sam radno iskustvo imala i godinu ranije u jednoj firmi. Iskreno, ne mogu se sjetiti tačno prvog honorara, ali se mogu pohvaliti kao neko ko je prilično rano postao finansijski samostalan.

Na čemu insistirate u poslu?

-U poslu isključivo insistiram na profesionalizmu i tačnosti. Ne volim da kasnim u bilo čemu i ne volim da čekam. Posao novinara, voditelja i urednika, koji obavljam, mora biti dobro pripremljen i imam sreću što radim sa profesionalcima.

Koju knjigu/film biste preporučili?

-Korona i okolnosti koje je donijela pandemija negdje su nam omogućile da imamo i više vremena za čitanje, pa sam ovaj period od godinu dana unazad iskoristila da pročitam par dobrih knjiga, a posljednja je pod nazivom “Moja priča”, autorke Mišel Obame i moja je topla preporuka.

Koje jelo najviše volite?

-Italijanska kuhinja mi je omiljena.

Šta je potrebno za pravu ljubav?

-Za pravu ljubav potrebna je obostrana iskrenost, lojalnost i predanost.

Kojeg umjetnika biste oživjeli da možete i zašto?

-Definitivno bi to bio Salvador Dali. Njegova ekscentričnost i svestranost je nešto što me fascinira. Biti toliko drugačiji, još u tom vremenu, je umjetnost.

Putovanje koje pamtite?

-Mnogo sam putovala, ali obilazak Turske automobilom, od Istanbula pa sve do Antalije, mi je putovanje koje ću pamtiti.

Pjesma Vašeg života je?

-Zdravko Čolić “Ti si mi u krvi”.

 

D. Markuš
Foto:
Privatna arhiva