SLAJDER SPORT

DANKA KOVINIĆ ZA MNE MAGAZIN: Ovo je najveće finale u mojoj karijeri

Foto: Volvo Car Open

Crnogorska teniserka Danka Kovinić danas će od 19 sati u Čarlstonu igrati meč za prvi WTA pehar u karijeri. To će joj biti treće WTA finale u karijeri, prvo iz ranga 500. Do tog uspjeha stigla je izuzetnim partijama ostvarenim na ovom turniru, uključujući trijumf nad trećom nositeljkom na turniru, 11. teniserkom svijeta i osvajačicom Vimbldona 2011. i 2014. Petrom Kvitovom. U četvrtini finala slavila je protiv 11. nositeljke turnira, 31. igračice svijeta Julije Putinceve, a sinoć u polufinalu i 12. nositeljke turnira i 28. igračice svijeta Uns Džabir.
– Osjećaj je fenomenalan, posebno što je ovo za sada najveće finale u mojoj karijeri i čekala sam ga dugo. Nakon 2016. bilo je dosta uspona i padova i, evo, konačno se igra ustalila i najzad se pokazuju rezultati napornog treniranja i vjere da mogu bolje – prenosi utiske Kovinić za MNE magazin nakon pobjede u polufinalu.

Foto: Volvo Car Open

Protivnica danas biće joj 15. nositeljka na turniru, 38. teniserka svijeta Veronika Kudermetova. Ona je pobijedila Paulu Badosu 2:0. 
– U finale ću ući sa velikom željom da osvojim svoj prvi trofej na WTA turu. Neće biti lako, imala sam dosta napornih mečeva, ali daću sve od sebe. Osjećam da imam veliku podršku iz Crne Gore, što me veoma raduje – rekla je Kovinić za MNE magazin.
B.R.