PREPORUKA SPORT

ČARLSTON: Danka Kovinić ostala bez trofeja, ali ostvarila uspjeh karijere

Foto: Volvo Car Open

Crnogorska teniserka Danka Kovinić još malo će pričekati na prvi WTA trofej. Pobjedu u današnjem finalu turnira u Čarlstonu odnijela je Veronika Kudermetova – 6:4, 6:2. To je njena prva WTA titula.


Iako nije uspjela da se domogne pobjedničkog pehara, Kovinić je ostvarila izuzetan uspjeh, jer je ovo bilo njeno prvo WTA 500 finale u karijeri, a od sjutra biće u ,,top 70”. U ovom trenutku je 91. igračica svijeta i ima 906 poena. Kao finalistkinja sa ovog turnira odlazi sa 305 poena i zarađenih 42.621 euro.


Crnogorska lavica i danas se borila do posljednjeg poena i publika je uživala u odličnim potezima. Od početka je pružala izvanredne partije u Čarlstonu. Pobijedila je na startu kvalifikantkinju Gabrijelu Talabu, zatim 72. igračicu svijeta Lejlu Ani Fernandes 2:1, da bi u osmini finala napravila pravu senzaciju eliminisavši treću nositeljku na turniru, 11. teniserku svijeta Petru Kvitovu 2:0. U četvrtini finala slavila je protiv 11. nositeljke turnira, 31. igračice svijeta Julije Putinceve 2:1, a sinoć u polufinalu i 12. nositeljke turnira i 28. igračice svijeta Uns Džabir 2:0.
Kudermetova će se od sjutra naći u ,,top 30”, a kao pobjednica je zaradila 470 poena i 58.299 eura.
B.R.