ART PREPORUKA

NIKŠIĆKO ROCKS: PJESMA ZA DRUŠTVO: Pogledajte koncert grupe ,,Crveno i crno” (video)

Foto: Zdravko Bajzek

,,Crveno i crno” prvi je bend koji je snimio koncert bez publike u ,,Delta Cityju” u Podgorici u okviru jedinstvenog projekta ,,Nikšićko rocks: Pjesma za društvo”.
Organizator je agencija Mika ProArt.
Za ovo predstavljanje odlučili su da u repertoar uvrste autorske pjesme ,,Oblak od perja” , ,,Anđeo u očima”, ,,Udahni svijet”, ,,Moje žeđi gasiš”, ,,I was so lucky” i numere drugih izvođača ,,I Follow Rivers” Lykke Li, ,,Counting Stars” One Republica, ,,Locked Out of Heaven” Bruna Marsa, Gibonnijevu ,,Sreću”, ,,Ja za ljubav neću moliti” Nine Badrić, ,,Živeo kraj” i ,,Bivši dragi” Aleksandre Radović, ,,Sve je s tobom” Tonija Cetinskog, ,,Od kad te volim” Kikija Rahimovskog, ,,Negativov” i ,,Vatrin” Tango i ,,Da li si dovoljno jak” Tanje Banjanin.

Foto: Zdravko Bajzek

– Poslije dugo vremena stati na binu, uživati u onome što najbolje radimo, osjetiti se živim… Naravno da puno znači i super je što se nešto ovako, uopšte, desilo. Zahvaljujemo Mika ProArt na pozivu i realizaciji jednog ovakvog projekta – kaže pjevačica grupe Tina Džankić u razgovoru za MNE magazin.
U planu je, dodaje ona, rad na autorskim pjesmama.
– Pratili smo nekoliko izvođača u projektu Nikšićko rocks, pa smo bili fokusirani na to, ali čim završimo, vraćamo se planovima, a nadamo se i realizaciji istih – najavila je Džankić za MNE magazin.

Organizatori ističu da su ,,svi upoznati sa nezahvalnom opštom situacijom izazvanom korona virusom, zbog kojeg su, između ostalih, domaći izvođači uskraćeni za mogućnost da sopstvenim radom prihoduju i izdržavaju porodice.”
– Naime, neki od njih čak deset mjeseci nisu imali nastupe i ne samo da su sa te finansijske strane oštećeni i ne mogu da se bave onim od čega žive, već ne mogu da se bave ni onim za šta žive, a to je izvođenje, nastup, dijeljenje talenta i pozitivne enegije sa publikom. To nas je motivisalo da pokrenemo projekat „Nikšićko Rocks: Pjesma za društvo!“, u kojem će učestvovati većina (20) elektronskih medija iz Crne Gore i svojom dobrom voljom i otvaranjem vrata svog medija učiniti da se promoviše crnogorska muzička scena i podrže na praktičan način oni koji su uvijek tu za medije, za uljepšavanje sadržaja i kvalitetno popunjavanje programske šeme – kažu organizatori.
Mediji koji učestvuju u projektu su: RTCG, TV PRVA, TV VIJESTI, PINK M, TV 7, TV HN, TV NOVI, DRS (Drugačija radio stanica), Radio Titograd, Radio D, Elmag radio, Radio Bar, Radio Herceg Novi, Radio Danilovgrad, Portal Standard, Montenegro magazin, Bar Info i Fos media.
Projekat su podržali Sekretarijat za kulturu i sport- Glavni grad, PAM, Delta City, a pokrovitelj je Nikšićko pivo.
B.R.

kud duga