PREPORUKA SPORT

FUDBAL: Al Ahli spremio novi ugovor za Nebojšu Jovovića

Spuštena je sezona na fudbalsku sezonu u Kataru – legendarni kapiten Barselone Ćavi Ernandes osvojio je titulu sa Al Sadom, drugo mjesto pripalo je Duhailu koji sa predvodi Sabri Lamuši, a treći je Rajan čiji je trener Loran Blan, piše Arena.

Uz rame velikanima stao je crnogorski stručnjak Nebojša Jovović, koji je sa Al Ahlijem priredio najveće iznenađenje u ,,Stars ligi“.

,,Zeleno-bijeli“ su do posljednjeg kola bili na pragu istorijskog uspjeha – plasmana u Azijsku Ligu šampiona, ali je to mjesto na kraju zauzela Garafa koja je bila četvrta, sa istim bodovnim saldom kao Ahli, ali sa boljom gol-razlikom.

Jovović je završio prvenstvo na petoj poziciji, čime je izjednačio najbolji učinak svog kluba od osnivanja.

Sastav iz Dohe počeo je šampionat sa ciljem da obezbijedi opstanak u eliti, ali su tri vezane pobjede na startu nagovijestile daleko ozbiljniju ulogu.

Tim je sa Jovovićem rastao igrački i rezultatski, a samo spletom okolnosti u finišu sezone (skandaloznim greškama sudije u ključnom duelu protiv Katara (1:1)) nije izborio učešće u najjačem klupskom takmičenju u Aziji.

Četrdeset šestogodišnji Podgoričanin svakako je ostvario ogroman uspjeh, budući da je njegova ekipa iza sebe ostavila neke od neuporedivo bogatijih konkurenata, a on u nekoliko navrata bio trener kola.

Jovović vodi Ahli od decembra 2019. godine, a koliko je uprava zadovoljna načinom na koji radi svjedoči činjenica da nije čekala kraj sezone da potpiše novi ugovor sa našim trenerom.

Crnogorac je priznat u Arapskom svijetu, gdje je ostavio dubog trag.

Inostranu karijeru započeo je u Hadžeru iz Saudijske Arabije (najbolji plasman u klupskoj istoriji), a potom je udario pečat na triplu krunu jordanskog Fejsalija sa kojim je učestvovao i u finalu Arapske Lige šampiona.

Slavu je stekao i u Iraku, gdje je vodio Šortu do titule, dok je sa Sfaksijenom iz Tunisa podigao trofej Kupa.

Bio je i trener egipatskog Zamaleka, najvećeg afričkog kluba u 20. vijeku.

Na domaćoj sceni je uveo Berane u Telekom 1. CFL, sjedio je na klupi Sutjeske, a svoj trenerski početak obilježio je duplom krunom sa omladincima Budućnosti.
Izvor i foto: Pobjeda.me