DRUŠTVO PREPORUKA

CRNA GORA: Na liječenju petoro djece oboljelo od Covid-19

Desetoro djece je do sada ukupno hospitalizovano zbog postkovid sindroma u Institutu za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore, od čega je sedmoro liječeno na odjeljenju Intenzivne njege, a jedan pacijent je i dalje hospitalizovan u Institutu za bolesti djece i tu je zbog produženog liječenja kovid pneumonije i pratećih komorditeta, rekao je direktor Interne klinike KCCG dr Đorđe Krnjević za MNE magazin na današnjoj konferenciji za novinare.
– Ono što nas raduje i što je najveća sreća za nas ljekare jeste što nije bilo egzitusa (smrtnog ishoda) među dječjom populacijom. Sva djeca su bila u uzastu od četiri i po do 15 godina – istakao je Krnjević.

Foto: Boris Šekularac/MNE magazin

Osim jednog djeteta u Institutu za bolesti djece KCCG, ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović saopštila je da je po jedno dijete hospitalizovano u Bijelom Polju i Beranama i dvoje u nikšićkoj bolnici.
– Nijedno od četvoro djece nema kliničku sliku korone nego imaju neke druge simptome koji su prisutni, a primljeni su na opservaciju iz razloga da bi sve blagovremeno bilo ispraćeno – istakla je dr Borovinić Bojović.
B.R.