MAGAZIN PREPORUKA

LJEPOTA: Za zdravu i lijepu kožu potrebna su samo tri proizvoda

Kozmetička industrija iz dana u dan donosi nove proizvode kada je njega kože u pitanju i vrlo je teško ostati imun na sve te nove formule i rješenja koja nude.

Međutim, kako ističu dermatolozi, u svakodnevnoj rutini potrebno je tek nekoliko osnovnih proizvoda za pravilnu njegu kože.

-Ne komplikujte, vratite se osnovi. Previše formula može samo stvoriti još više problema, a onda se dešava ono što nazivamo ‘sindrom osjetljive kože’ – komentarisao je doktor Pol Džerod Frank iz Njujorka.

Rutina za njegu kože treba da bude jednostavna, savjetuje doktor u bjuti vodiču “Pro-ageing playbook”. Predlaže kremu sa zaštitnim faktorom, uz dobar čistač lica, kao i kremu za dubinsku hidrataciju.

-Proizvodi za njegu kože prodaju se iz perspektive da je starenje loše, no rezultat tih loših marketinških poruka je ta da ljudi misle da im zato treba više raznih krema – ističe doktor, piše Forbes.

Bilo da se radi o prehrani, vježbanju, kremama ili njezi, život ne treba biti komplikovan da bi bio uspješan, pa je tako kod ovakvih rituala, podsjeća dr Frank.

 

Izvor: 24sata.hr