DRUŠTVO PREPORUKA

MITROVIĆ: U nikšićkoj bolnici preminuo pacijent koji je bio zaražen koronavirusom

U Opštoj bolnici u Nikšiću liječi se 115 oboljelih od koronavirusa, od kojih je 25 životno ugroženo, a jedan pacijent je preminuo, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

Vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice, Marko Mitrović, rekao je agenciji Mina da je preminuli pacijent bio iz Pljevalja i da je imao 65 godina.

-Sa težom kliničkom slikom je 50 oboljelih, osam je na neinvanzivnoj ventilaciji, dok intubiranih na respiratoru nema – precizirao je Mitrović.

Prema njegovim riječima, na Internom odjeljenju je smješteno 111 kovid pacijenata, a na Dječjem odjeljenju se liječi četvoro mališana, uzrasta jedne, deset, 13 i 15 godina, i stabilnog su zdravstvenog stanja.

Kako je naveo Mitrović, u posljednja 24 sata primljeno je devet pacijenata na Interno i jedan na Dječje odjeljenje.

-Smanjen je broj novozaraženih pacijenata u kovid ambulantama, ali ne i prijem bolničkih pacijenata sa težim stanjem kojima su neophodni visoki protoci kiseonika i duže liječenje – rekao je Mitrović.

Prema njegovim riječima, to je razlog što često u 24-satnim izvještajima nema podataka o broju otpuštenih.

Mitrović je istakao da Opštoj bolnici nedostaje ljekarskog kadra kako bi zaposleni, koji rade i po 15 sati, mogli imati neophodan odmor.

-Siguran sam da ćemo sa Ministarstvom zdravlja naći rješenje i za taj problem – dodao je Mitrović.

 

Izvor: Mina