MODA PREPORUKA

OD 20. DO 24. APRILA: Mercedes-Benz Fashion Week Russia u Moskovskom muzeju

Andrey Berezkin

Revije nove sezone Mercedes-Benz Fashion Week Russia (Mercedes-Benz ruska nedjelja mode) zakazane su za period od 20. do 24. aprila u Moskovskom muzeju. Pored glavnog programa u Moskvi, revije će biti održane u Kazanju, Nižnji Novgorodu, Sankt Peterburgu i Sočiju. Sjedinjeni program MBFW Russia uključivaće program prenosa revija uživo dizajnera iz Italije, Španije, Francuske i ostalih zemalja, navodi se u saopštenju organizatora.

Očekuje se da više od 50 kreatora ovoga puta bude dio MBFW Russia. Nove kolekcije prikazaće /SELFÉTUDE, N. Legenda, Nastya Nekrasova, Ónoma, Sergey Sysoev, Yana Besfamilnaya, Elena Souproun, Hard by HSE Art and design school, Julia Dalakian, Alena Nega, Lena Karnauhova, Mercedes De Alba, B&D Institute of Business and Design i drugi. Mercedes-Benz, takođe, sa zadovoljstvom predstavlja kolekciju Eme Bruski, koja prvi put učestvuje na MBFW Russia – dizajnerka koju su Mercedes-Benz i Fashion Open Studio prepoznali kao najbolje rješnje eko-održive mode na međunarodnom festivalu Hieresa. Danas će biti objavljena imena dizajnera koji su osvojili grantove za učešće na Mercedes-Benz Fashion Week Russia.

Virtualno mjesto MBFW Russia biće jedinstvena digitalna platforma sa elementima gamifikacije, ekskluzivnim materijalom dizajnera, kao i sadržajem i uvidima koje nude stručnjaci modne industrije. Na digitalnoj platformi biće dostupni prenosi uživo MBFW Rusija sa bilo kog mjesta u svijetu. Štaviše, interaktivni online sadržaj ponudiće uvid u srž događaja. Već sada se možete registrovati na http://mbfwrussia.ru/en, a sav materijal biće dostupan 20. aprila.

Ruski dizajneri koji ne mogu da dođu u Moskvu i prirede revije lično predstaviće kolekcije na pistama zastupništava Mercedes-Benza širom Rusije. Neki od dizajnera koji učestvuju u MBFW Russia prikazaće nove kreacije i modne dodatke u predstavništvima Mercedes-Benza sa sjedištem u Moskvi.

– Godina 2020. bila je teška za cjelokupnu industriju i ruski dizajneri nisu izuzetak. Bio je to izazov za tim Nedjelje mode – uspjeli smo da organizujemo fizičko i digitalno izdanje u jesen 2020. i isto tako smo ,,zgrabili” trenutak da razvijemo sopstveni projekat i podržimo dizajnere putem online formata. Ove godine usredsrijedili smo se na pokretanje široke transformacije Nedjelje mode. MBFW Russia prebacuje se na zatvoreni produkcioni krug, donoseći modu održivog razvoja u centar dešavanja. Pored toga, širimo prisustvo u digitalnom prostoru i ovo je, takođe, dio našeg koncepta podrške održivom razvoju u modnoj industriji – rekao je Aleksander Šumski, predsjednik Modne komore Rusije i Mercedes-Benz Fashion Week Russia, te koosnivač Modnog fonda.

Ovoga puta, tradicionalni simbol Nedjelje mode – Infantu – dizajnirao je umjetnik Kiril Zuklub (aka Well Known Artist). Digitalizacija, etička moda, inkluzivitet i diverzitet – ovo su smjernice MBFW Russia koje su inspirisale umjetnika da kreira digitalni izgled Nedjelje mode. Infanta je moderna, a opet na neki način utelovljuje trend nostalgije za prošlošću – njena haljina ukrašena je grafitima i interfejsom starog softvera za digitalni dizajn.

Montenegro magazin medijski je partner i ovoga izdanja Mercedes-Benz Fashion Week Russia, pa će čitaoci moći da prate uživo sve revije.

Referenca:

Nova sezona Mercedes-Benz Fashion Weeka Russia biće kombinacija revija uživo i revija u digitalnom izdanju. Program MBFW Russia sastojaće se od offline događaja i prenosa revija uživo. Svi dizajneri Nedjelje mode predstaviće nove kolekcije na društvenim mrežama, kao i na portalima, izložbenim salonima i konceptualnim prodavnicama. Prenosi uživo biće dostupni novinarima, kupcima, influenserima i gledaocima širom svijeta.
Organizatori Mercedes-Benz Fashion Week Russia preduzeće neophodne korake za suzbijanje širenja koronavirusa. Na događaju će se poštovati trenutne mjere Rospotrebnadzora vezane za izložbe. Zdravstveni protokol na MBFW Rusija sadržaće mjerenje temperature na ulazima, nošenje maski, upotrebu sredstava za dezinfekciju, dezinfekciju javnih prostora u redovnim intervalima i još mnogo toga. Prostor iza modne piste na Nedjelji mode biće uređen u skladu sa svim važećim zdravstvenim propisima. Tokom ove sezone, broj gostiju na revijama biće ponovo ograničen.

Više informacija dostupno je na zvaničnim sajtovima  http://mercedesbenzfashionweek.ru/enhttp://mbfwrussia.ru/enhttps://russianfashioncouncil.ru/en.

Mercedes-Benz Fashion Week Russia:

https://vk.com/mbfwrussia (zvanična društvena mreža projekta)

https://www.instagram.com/mbfwrussia

https://www.facebook.com/MBFWRussia

https://www.tiktok.com/@mbfwrussia

https://t.me/mbfwrussia

https://twitter.com/MBFWR

https://www.youtube.com/user/mbfweekrussia

Modna komora Rusije:

https://vk.com/russianfashioncouncil (zvanična društvena mreža projekta)

https://www.instagram.com/russianfashioncouncil

https://www.facebook.com/RFCouncil

B.R.