DRUŠTVO SLAJDER

LIJEPO VRIJEME I PRVA JUTARNJA KAFA: Otvorene bašte kafića u Podgorici (foto)

Nova mjera kojom se u više opština dozovljava otvaranje bašti ugostiteljskih objekata, naišla je na oduševljenje stanovnika Podgorice koji su već od ranih jutarnjih sati zauzeli mjesta u baštama omiljenih kafića u centru grada.

Prvu jutarnju kafu u prijatnom ambijentu kafića “Kaktus” u Njegoševoj ulici, ispija i Zoran Vukčević, vlasnik ovog ugostiteljskog objekta. Kako je kazao za MNE magazin, raduje se ponovnim susretima sa prijateljima u lokalu.

-Radujem se ponovnom susretu sa narodom. Potrudili smo se da ispoštujemo sve mjere, nosimo maske, stolovi su na propisanoj distanci, samo dvije osobe mogu biti za istim stolom. Prvi dan otvaranja bašti protiče u dobrom ambijentu, omiljeni ritual ispijanja jutarnje kafe je ponovo zaživio – kazao je Zoran Vukčević.

Maja Turković odlučila je da prvo aprilsko jutro provede u popularnom kafiću u centru glavnog grada.

-Obradovali smo se ponovnom otvaranju kafića, i uživamo u kafi i lijepom vremenu. Mjere su generalno prestroge, pa smatram da je ovo popuštanje mjera bila prava odluka, i zadovoljni smo što konačno možemo da uživamo u lijepim proljećnim danima – rekla nam je Maja.

U bašti podgoričkog kafića u Karađorđevoj ulici, zatekli smo i Dragana Mugošu, kojeg je takođe obradovalo otvaranje ugostiteljskih objekata.

-Svi smo željno iščekivali nove mjere, da možemo ponovo doći na prvu kafu i družiti se, iako je otežavajuće to što samo dvije osobe mogu biti za stolom. Nas četvoro smo upravo došli zajedno, ali kao što vidite, samo po dvojica sjede za istim stolom, a druga dva za susjednim. Stoga, poštujemo mjere, i nadamo se da će situacija biti sve bolja – zaključio je Mugoša.

Dio atmosfere prvog dana otvaranja bašti ugostiteljskih objekata u glavnom gradu, zabilježio je naš foto reporter Boris Šekularac, pa u nastavku pogledajte Foto galeriju.

This slideshow requires JavaScript.

D.Markuš
Foto: B.Šekularac