SLAJDER SPORT

LJUBICA NENEZIĆ U OGLEDALU: Od djevojčice sklone nestašlucima, do surovog profesionalca

Crnogorska “lavica” koja je fantastičnim odbranama pomogla našoj zemlji da se plasira na Olimpijske igre u Tokiju, golmanka rukometne reprezentacije Ljubica Nenezić, današnja je gošća Montenegro magazina u rubrici “U ogledalu”.

Ljubica je rođena u Podgorici, a ljubav prema rukometu, naporan rad i talenat odveli su je u Rumuniju, gdje sada brani mrežu tamošnjeg kluba Dunarea Braila. Rukometno umijeće prethodno je pokazala u nastupima za Budućnost, kao i u drugim klubovima, a sjajne odbrane bilježi i u crnogorskoj reprezentaciji, te je odnedavno postala jedna od miljenica navijača.

Ljubica je posvećena sportu, voli timski rad i duh, i trudi se da bude što više profesionalna. Sa druge strane, ljubiteljka je romantičnih knjiga i filmova, domaće kuhinje, putovanja…

Tokom razgovora za Montenegro magazin,  otkrila je i da je kao djevojčica bila sklona nestašlucima, te ih često sjeti pri pomisli na djetinjstvo. Pamti i baku, čija je bila mezimica, i uz koju je, kako kaže, provela najviše vremena.

Sa 16 godina zaradila je prvi honorar, našavši se na širem spisku rukometne reprezentacije. Kako se prisjeća, dio novca poklonila je bratu i sestri, a od preostale sume kupila je sebi garderobu.

Povjerila nam se i da je već duže vrijeme je u vezi na daljinu, i otkrila nam njen recept za pravu ljubav –  povjerenje, iskrenost, poštovanje i hemija.

Na šta Vas asocira djetinjstvo?

-Kada pomislim na djetinjstvo, sjetim se igranja žmurke sa braćom i sestrama, nestašluka… Jedan od njih je bio tako što sam ustala u dva sata ujutru, sjela na fotelju u dnevnoj sobi, prekrstila noge i zapalila cigaretu. Poslije par minuta majka i tata su se probudili i uhvatili me na dijelu, dobila sam nezaboravne batine..😁 Ti dani su bili puni bezbrižnosti, bezuslovne ljubavi… Sjetim se i bake, koja nažalost odavno nije sa nama. Djetinjstvo sam najviše uz nju provela i ona je neko ko je bio vrlo značajan za mene.. Znala bi ispuniti svaki moj hir, bila sam njena mezimica. 😊

Sjećate li se prvog zarađenog honorara? Kako ste ga potrošili?

-Naravno da se sjećam prvog zarađenog honorara, čak se sjećam i sume novca… Imala sam 16 godina i bila sam na širem spisku reprezentacije. Novac sam potrošila tako što sam određeni dio dala bratu i sestri, a od drugog dijela sam kupila sebi garderobu.

Na čemu insistirate u poslu?

-U svemu što radim volim biti profesionalna i posvećena… Volim taj timski rad i duh. Volim da dam maksimum i samim tim, rezultati bi došli.

Koju knjigu/film biste preporučili?

-Ljubiteljka sam romantičnih filmova i knjiga. Film koji je ostavio poseban utisak na mene jeste ‘Me before you’, a ako pričamo o knjizi, onda to može biti od Nikolasa Sparksa ‘Poruka u boci’.

Koje jelo najviše volite?

-Ja sam neko ko zaista uživa u hrani, volim naša tradicionalna jela. Sportistkinja sam i trudim se da se hranim zdravo, međutim kada dođem kući, ne mogu izbjeći našu kuhinju.. Izdvojiću majkine popeke ili sarme.

Šta je potrebno za pravu ljubav?

-S obzirom na to da sam već duži period u vezi na daljinu, smatram da je prije svega povjerenje potrebno za pravu ljubav. Zatim tu su i iskrenost, poštovanje i hemija.

Kojeg umjetnika biste oživjeli da možete i zašto?

-Umjetnik kojeg bih oživjela je definitivno Oliver Dragojević, iz razloga što smo moja najbolja drugarica i ja imale veliku želju da ga slušamo uživo, međutim nismo dobile tu priliku sticajem okolnosti, a odrasle smo uz njegove pjesme. On je svakako ostavio iza sebe neizbrisiv trag i stihove koji nikad neće biti zaboravljeni.

Putovanje koje pamtite?

-Imala sam tu sreću da sam kroz sport prošla brojna putovanja i svako od njih nosi neku svoju priču i anegdote…Jedno koje mi je ostalo u prelijepom sjećanju jesu Mediteranske igre u Taragonji, u Španiji. Bili smo smješteni pored same obale, utakmice i sve obaveze bi završili do podne, a zatim bi slobodno vrijeme provodili na plaži. Zaista smo uživali.. Što se tiče privatnih putovanja, izdvojila bih odlazak u Istanbul sa momkom. Turska kultura, svijetla Istanbula su ostavili poseban utisak na mene..

Pjesma Vašeg života je?

-Slušam svaku vrstu muzike i volim da se veselim uz pjesme. Nikad nisam razmišljala o nekoj pjesmi koja bi mogla opisati moj život, ali eto u posljednje vrijeme često pustim od Al Dina – Čaršija…

D.Markuš
Foto: Privatna arhiva