ART PREPORUKA

ART: Album Ángele Tröndle i Pippa Corvina ,,Distilled” biće objavljen 9. aprila

Foto: PR

Ángela Tröndle i Pippo Corvino najavljuju novo izdanje. Novi album Distilled biće objavljen 9. aprila ove godine i dostupan na Bandcampu za online streaming i download u visokoj rezoluciji,

– U proljeće 2020. vanredno stanje uzrokovano COVID-19 pandemijom koja je pogodila Italiju posebno jako spriječilo je muzičare austrijske scene u izvođenju koncerata na italijanskom podneblju. Ovaj materijal snimljen je prvobitno za potrebe video projekta ,,ConcertiSulSofà” na inicijativu Austrijskog kulturnog foruma u Rimu u cilju pružanja ljudima u Italiji mogućnost praćenja koncerata iz svojih domova – kaže Pippo Corvino.

Većina ovih pjesama, dodaje, objavljena je prije četiri godine na njihovom albumu ,,Getting Out of the Envelopes”.
– Ovoga puta željeli smo izvesti i zabilježiti te pjesme onako kako smo ih izvodili uživo u duetu i bez ostatka benda na koncertima poslednjih par godina, što ovo izdanje čini nekom vrstom destilovane verzije našeg originalnog albuma iz 2017. godine – objašnjava Pippo Corvino.

Album je snimljen u studiju The Burrow u Beču, u maju 2020. godine. Ton, miks i produkciju potpisuje Pippo Corvino dok je za mastering bio zadužen Bobo Stanišić (Adrenalin Studio u Podgorici). Dizajn naslovnice uradila je Ángela Tröndle.

Lista numera:

01. On a Doorstep (P. Corvino & Á. Tröndle)

02. The Presence of the Night (Á. Tröndle)

03. Still We Just Play (Á. Tröndle)

04. No Bye (P. Corvino)

05. Second Skin (Á. Tröndle)

06. On the Grass (P. Corvino & Á. Tröndle)

07. All of It (Á. Tröndle)