PREPORUKA SPORT

RUKOMET: ,,Lavice” idu na Olimpijske igre

Foto: Luka Novovic / RSCG

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore plasirala se danas na Olimpijske igre u Tokiju.
Lavice su se borile lavovski. Poražene su u dvorani ,,Verde” u Podgorici od Rumunije 28:25, ali zbog bolje gol-razlike rukometašice Crne Gore idu u Tokio.
Golove za Crnu Goru postigle su Jauković (9), Grbić (4), Radičević (4), Mehmedović (3), Ramusović (2), Džaferović (1), Andrea Klikovac (1) i Bobana Klikovac (1). Kristina Neagu je bila najefikasnija u selekciji Rumunije sa 12 golova.
Prolaz su ,,lavice” proslavile uz suze i pjesmu.
– Svi smo iznijeli ovu utakmicu. Pokazali smo kakvo imamo srce. Mi jednostavno kad obučemo ovaj dres ne damo na nas, ne damo na Crnu Goru – rekla je Grbić.
Radičević je imala poruku.
– Crna Goro, raduj se, imate na šta da budete ponosni! Ovo su moje kraljice, moja familija i u Tokiju će se čuti za malu Crnu Goru, ali sa velikim srcem – kazala je Radičević.
Tim lavljeg srca je pobijedio, poručila je Nenezić.
– Ovo je bila najduža utakmica u mojoj karijeri. Bilo je teško mentalno – istakao je Rasmusen.
Tim koji je izborio plasman na Olimlijske igre je Jovanka Radičević, Đurđina Jauković, Andrea i Bobana Klikovac, Matea Pletikosić, Katarina Džaferović, Majda Mehmedović, Itana Grbić i Nikolina Vukčević, te golmanke Ljubica Nenezić i Marta Batinović na čelu sa selektorom Kimom Rasmusenom i asistentkinjom Bojanom Popović.
B.R.