ART PREPORUKA

BEOGRAD: Kremiran Dragoljub Đuričić

Foto ATA Images

Danas je održana komemoracija čuvenom bubnjaru Dragoljubu Đuričiću koji je preminuo 15. marta u 68. godini od posljedica virusa korona, piše portal Novosti.rs.
Na Novom groblju u Beogradu najbliži su uputili posljednji pozdrav legendarnom bubnjaru, koji je potom ispraćen na kremaciju.
Porodica je zamolila sve da ne bude velikog okupljanja kako bi se ispoštovale epidemiološke mjere, a i kako je sam bubnjar preminuo od virusa korona, bilo im je bitno da se ispraćaj obavi u što manjem krugu ljudi.
Njegovi najbliži okupili su se pred ispraćaj na kremaciju, a tu se našao i glumac Tihomir Stanić, članovi YU grupe, Milan Đurđević iz benda ,,Neverne bebe”, Rambo Amadeus, Branimir Brstina, Firči, Nigor, Dejan Cukić, Nikola Čuturilo i drugi.

This slideshow requires JavaScript.

Govor je održao sin pokojnog bubnjara, a njegove riječi dovele su mnoge do suza.
– Odmalena sam znao koliko je moj otac volio muziku, sa kojim velikim muzičarima je svirao i družio se, koliko je volio ljude, rodnu Crnu Goru, crtanje i sport. Koliko je volio život. U ova četiri dana sam saznao koliko je ljudi njega voljelo i cijenilo. Zapamtiću ljubav, strast i energiju sa kojom je volio i stvarao ritam i muziku. Bio je nesebičan da svoju vještinu i znanje prenese i mlađim generacijama, da pomogne ljudima u nevolji, ali i njegovu hrabrost i borbenost za društvene vrijednosti koje je volio. Hvala osoblju bolnice ,,Dragiša Mišović” koji su se borili za njegov život do posljednjeg trenutka, hvala Udruženju muzičara, svim prijateljima i kolegama koji su mu se javili i svim ljudima koji su ga voljeli i poštovali – rekao je Dragoljubov sin.
Dodao je:
– Tata moj, zauvijek ćemo te voljeti. Ti i ja ćemo se sresti jednog dana. Dotad ćemo gledati naš Partizan. Tvoj ritam će zauvijek odzvanjati svijetom. Putuj miran jer tvoj život je značio. Slava ti.
Đuričić je svirao u grupama ,,Leb i sol”, ,,Kerber”, ,,YU grupi”, sa Đorđem Balaševićem i Zdravkom Čolićem, kao i sa drugim poznatim izvođačima. Mjesec je dana bolovao od opakog virusa, a hospitalizovan je 24. februara.
Njemu se stanje poboljšalo i bio je skinut sa respiratora, ali je na kraju izgubio bitku sa bolešću u 68. godini.

Izvor: Novosti.rs/Blic.rs