ART PREPORUKA

BEOGRAD: Dragoljub Đuričić biće kremiran u četvrtak na Novom groblju

Đuričić na Bedem festu 2019 (Foto: Boris Šekularac/MNE magazin)

Bubnjar Dragoljub Đuričić, koji je preminuo u ponedjeljak u bolnici „Dr Dragiša Mišović“ od posljedica koronavirusa, biće kremiran u četvrtak, 18. marta, na Novom groblju u Beogradu, objavilo je Udruženje muzičara džez, pop i rok muzike.
Porodica Dragoljuba Đuričića se u saopštenju zahvaljuje svima na lijepim riječima i podršci i razumije želju mnogih da prisustvuju ispraćaju.
S obzirom na to da je Dragoljub stradao od koronavirusa željeli bismo da svi vi koji ste ga voljeli i poštovali budete bezbjedni i sačuvate svoje živote, te smatramo da nije vrijeme za okupljanja. Kremacija će biti u četvrtak u 15.30 na Novom groblju, navodi se u saopštenju, prenosi Blic.
Čuveni muzičar koji je svirao u grupama „Leb i sol“, „Kerber“, sa Đorđem Balaševićem i Zdravkom Čolićem kao i sa drugim poznatim izvođačima, mjesec je bolovao od opakog virusa, a hospitalizovan je 24. februara.
Njemu se stanje prije šest dana poboljšalo i bio je skinut sa respiratora, ali je, nažalost, juče izgubio bitku sa bolešću, u 68. godini.
Izvor: FoNet/Blic