ART PREPORUKA

NIKŠIĆKO ROCKS: PJESMA ZA DRUŠTVO: Pogledajte koncert Andree Demirović (video)

Foto: Zdravko Bajzek

Danas predstavljamo koncert Andree Demirović, snimljen bez publike u ,,Delta Cityju” u Podgorici u okviru jedinstvenog projekta ,,Nikšićko rocks: Pjesma za društvo”.
Organizator je agencija Mika ProArt.
Na repertoaru skoro jednosatnog koncerta našle su se pjesme Andree Demirović ,,Pamti”, ,,Just get out of my life”, ,,Posveta”, ,,Nisi ti kriv”, ,,Ja sam ti san”, ,,Šta će mi dani” i ,,Odlazim”, te obrade numera ,,Queen” ,,Crazy little thing called love”, Tine Tarner ,,Simply the best” i ,,Proud Mary”, ,,The Weather Girls” ,,It’s raining man”, Džejmsa Brauna ,,It’s a man’ world”, AC/DC ,,You shook me all night long”, Arete Frenklin ,,Chain of fools” i Pati Label ,,Lady Marmalade”.

Foto: Zdravko Bajzek

– Možda su ostale kolege odgovorile isto, ali ja riječima opisati ne mogu koliko mi znači, s obzirom da sam ja sad mikrofon uzela maltene poslije godinu. Mislim da sam sredinom februara 2020. imala zadnji nastup. Bio je jedan u junu, nešto se desilo, neki bljesak i od tada ja ove ljude iz benda za instrumentom vidjela nisam. Neizmjerno hvala sjajnoj Mileni, koja je zaista odradila, rekla sam joj, muški posao, na prilici u ovom trenutku kad je muzika potpuno ugašena u državi iz, sad opravdanih ili neopravdanih razloga, ja, opet, kažem niko ne donosi te zabrane zato što mu je ćef, ja sve to razumijem. Prosto, nama kojima je bina život i čak ljudima koji zaista od toga žive, u smislu da im je to jedini izvor prihoda, vjerujte, veoma je teško. Meni, kao i na svim live nastupima, leđa čuva ,,Akademia band” i kad smo ušli u taj njihov podrum, jer, zaista, to je sve rokenrol varijanta, toliko sam ja taj dan bila puna energije, puna nekog elana, meni je krenulo proljeće, mene je sunce ogrijalo, bila sam sva nasmijana. Nisam znala šta da očekujem od same sebe poslije tako velike pauze, međutim, kad smo krenuli, kao da nije bilo nikakve pauze. Eto, toliko smo valjda bili željni i ta nas je energija povukla i zaista su sjajne bile probe i, evo, ja jedva čekam da počne nastup i nadam se da će se to i vidjeti preko malih ekrana. Opet je drugačije kad je live nastup a kad nema publike ispred, koja će da pruži taj feedback energije koju mi šaljemo sa bine, tako da nadam se da će makar djelić onoga što mi osjećamo, konkretno ja kao izvođač, ljudi osjetiti pored malih ekrana kad budu gledali – rekla je Demirović za MNE magazin o tome koliko joj znači što je dio ovog projekta.

Organizatori, s druge strane, ističu da su ,,svi upoznati sa nezahvalnom opštom situacijom izazvanom korona virusom, zbog kojeg su, između ostalih, domaći izvođači uskraćeni za mogućnost da sopstvenim radom prihoduju i izdržavaju porodice.”
– Naime, neki od njih čak deset mjeseci nisu imali nastupe i ne samo da su sa te finansijske strane oštećeni i ne mogu da se bave onim od čega žive, već ne mogu da se bave ni onim za šta žive, a to je izvođenje, nastup, dijeljenje talenta i pozitivne enegije sa publikom. To nas je motivisalo da pokrenemo projekat „Nikšićko Rocks: Pjesma za društvo!“, u kojem će učestvovati većina (20) elektronskih medija iz Crne Gore i svojom dobrom voljom i otvaranjem vrata svog medija učiniti da se promoviše crnogorska muzička scena i podrže na praktičan oni koji su uvijek tu za medije, za uljepšavanje sadržaja i kvalitetno popunjavanje programske šeme – kažu organizatori.

Foto: Zdravko Bajzek

Mediji koji učestvuju u projektu su: RTCG, TV PRVA, TV VIJESTI, PINK M, TV 7, TV HN, TV NOVI, DRS (Drugačija radio stanica), Radio Titograd, Radio D, Elmag radio, Radio Bar, Radio Herceg Novi, Radio Danilovgrad, Portal Standard, Montenegro magazin, Bar Info, Fos media.
Projekat su podržali Sekretarijat za kulturu i sport- Glavni grad, PAM, Delta City, a pokrovitelj je Nikšićko pivo.
B.R.

kud duga