ART PREPORUKA

NAKON SASTANKA U SKUPŠTINI CG: Muzičarima će biti omogućeno da rade

Dogovorili smo da nam dozvole rad kad se sljedeći put budu revidirale mjere.
Ovo je zaključak sastanka predstavnika Udruženja estradnih umjetnika Crne Gore Mihaila Radonjića, Danijela Alibabića i Renate Perazić i predsjednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića, ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović i ministra ekonomskog razvoja Jakova Milatovića.
– Donesen je tek sad novi zakon koji će omogućiti inspekciji da na pravi način sankcioniše one koji ne poštuju mjere, pa neće više muzičari biti dežurni krivci – kazao je za MNE magazin Mihailo Radonjić.
Podsjetimo, proteklog ponedjeljka održan je performans Udruženja estradih umjetnika Crne Gore ispred zgrade Skupštine Crne Gore. Cilj je bio da se ukaže na tešku situaciju muzičara u vrijeme epidemije korona virusa.
– Umjesto protesta, odlučili smo da sviramo i pjevamo, poštujući epidemiološke mjere, kako bi skrenuli pažnju, jer jedino tako i umijemo. Već 11 mjeseci nemamo posla i jedna smo od rijetkih profesija za koju se nisu našle mogućnosti i rješenja da opstanemo tokom epidemije. Imamo porodice, imamo troškove, a nemamo prihode. Većina nas nije dio nekih institucija i oslonjeni smo sami na sebe – rekao je tada Radonjić.
Tražili su fer mjere za sve, mogućnost da nastupaju nekoliko sati tokom dana i da emiteri forsiraju domaće autore.
B.R.

kud duga