MODA SLAJDER

PODGORICA: U humanitarnoj akciji Udruženja ,,Ljubav za ljubav” i modnih kreatora prikupljeno 270 eura

Nevladino udruženje ,,Ljubav za ljubav” danas je na Trgu nezavisnosti u Podgorici organizovalo humanitarnu akciju pod nazivom “Modni dizajneri & Ljubav za ljubav”. Tom prilikom prikupljeno je 270 eura koje će se koristiti za poboljšanje položaja djece i mladih sa Daunovim sindromom u Crnoj Gori.

Modni dizajneri iz Crne Gore izložili su na prodaju svoje kreacije, a novac prikupljen u okviru ove akcije biće namijenjen Udruženju ,,Ljubav za ljubav “, kazala je Sara Prelević u ime ove organizacije.

-Udruženje Ljubav za ljubav je osnovano 28. februara 2019. godine i to je prvo udruženje za djecu i omladinu sa Daunovim sindromom u našoj zemlji. Sami smo zakupili prostorije Udruženja koji i sami opremamo, uz pomoć humanih ljudi. Novac koji prikupimo danas biće upotrijebljen upravo kako bi se završilo opremanje prostora, da bismo uskoro zvanično počeli sa radom. Akcija je pokrenuta na inicijativu Lazara Ilića – kazala je Prelević za MNE magazin.

Ona je navela da današnja akcija nije jedina humanitarna aktivnost  Udruženja, kao i da im mnogo znači podrška koju dobijaju od dizajnera, ali i svakog pojedinca.

-Mnogo znači podrška dizajnera, muzičara, kao i svakog drugog pojedinca. Važno je i samom Udruženju, ali i svim majkama i djeci sa Daunovim sindromom, da osjete da su prihvaćeni u društvu i da imaju podršku. Poručila bih ljudima da se priključe humanitarnim akcijama, da što više pomažu jedni drugima i da se širi duh zajedništva i solidarnosti –  zaključila je Prelević.

Dizajner Lazar Ilić, jedan od pokretača ove akcije, kazao je za MNE magazin da je cilj ovog projekta pomoći Udruženju, kako bi se poboljšao položaj djece sa Daunovim sindromom.

-Današnja akcija je rezultat zajedničke inicijative, a sve sa ciljem da se pomogne Udruženju ,,Ljubav za ljubav“ koje je usmjereno ka poboljšanju položaja djece i mladih sa Daunovim sindromom. Humanitarni rad pruža poseban osjećaj koji se ne može mjeriti ni sa jednim drugim, daje mi volju i snagu za radom, naročito u ovom vremenu kada stvari ne fukncionišu onako kako bi trebalo i to je jedna od svijetlih tačaka koje se čvrsto držim – kazao je Ilić.

On je pozvao sve ljude da se u što većem broju pridruže humanitarnim aktivnostima, ukazujući na važnost pružanja pomoći onima kojima je to potrebno.

-Poruka je da naše malo znači nekom mnogo – to je milion puta ponovljena fraza koja dobija na značaju u ovakvim situacijama. Svi mi koji smo se okupili danas ovdje dali smo svoj mali doprinos koji može pomoći da se završe radovi na opremanju prostorija Udruženja, kako bi prvog februara krenuli sa programom koji su pripremili – poručio je Ilić.

Dizajnerka Marina Banović podsjetila je na važnost empatije, humanosti i pružanja ljubavi i podrške onima kojima je to najpotrebnije.

-Kao i ostale kolege, trudim se da se uvijek odazovem pozivima za učešće na humanitarnim akcijama i na taj način dam doprinos. U ovoj priči nije toliko važna ni materijalna strana, koliko je važno osvijestiti društo, dići glas i ukazati da postoje ljudi koji se razlikuju od nas, ili kojima treba pomoć i podrška, a zatim im raširiti ruke, i pružiti ljubav, a onda i ono materijalno… Ranije su ova djeca su bila skrivana, a danas radimo na tome da se ona prihvate, kao i da im se pruži pažnja i podrška koja im je potrebna – kazala je Marina.

Ovu humanitarnu akciju podržali su dizajneri Lazar Ilić, Marina Banović, Dejana Lukić, Nada Koljenšić, Sanja Bobar, Milena Đurđić, Nataša Pejović, Kristina Ilić, Edita Nimanbegu – Barović, kao i muzičari Danijel Alibabić, Isak Šabanović, Ignjat Kotlaja i Rizo Feratović iz D-moll škole pjevanja.

This slideshow requires JavaScript.

D.Markuš
Foto: B.Šekularac