DRUŠTVO PREPORUKA

PODGORICA: Održan performans Udruženja estradnih umjetnika i izvođača, traže pravo na rad

U Podgorici, u parku preko puta zgrade Skupšine Crne Gore, danas je održan performans Udruženja estradnih umjetnika i izvođača, koji je imao za cilj da ukaže na tešku situaciju u kojoj su se našli muzičari.

-Umjesto protesta, odlučili smo da sviramo i pjevamo, poštujući epidemiološke mjere, kako bi skrenuli pažnju, jer jedino tako i umijemo. Već 11 mjeseci nemamo posla i jedna smo od rijetkih profesija za koju se nisu našle mogućnosti i rješenja da opstanemo tokom epidemije. Imamo porodice, imamo troškove, a nemamo prihode. Većina nas nije dio nekih institucija i oslonjeni smo sami na sebe – naveo je Mihailo Radonjić na Facebook profilu.

Kako je naveo, ovim putem traže mogućnost da nastupaju par sati tokom dana, da emiteri forsiraju domaće autore, kao i da ih primi Ministar finansija i socijalnog staranja.

-Tražimo realnu mogućnost da nam se obezbjedi minimum rada i da se nađu načini da mi kao dio kulture društva, preživimo. Tražimo mogućnost da nastupamo par sati tokom dana, tražimo da emiteri forsiraju domaće autore i da nas primi Ministar finansija i socijalnog staranja. Tražimo podršku od vas – poručio je Radonjić.

Foto: Danilo Ivezić/Montenegrina.net

Renata Perazić kazala je da muzičari nisu glavni krivci za prenošenje virusa, jer i oni sami vode računa o svom zdravlju, i zdravlju članova svojih porodica.

-Želimo da se još jednom razmotri mogućnost i nađe način da nastupamo u lokalima – istakla je Renata.

Danijel Alibabić je apelovao na medije da emituju domaću muziku kako bi na taj način pomogli autorima iz Crne Gore, a imao je poruku i za nadležne državne institucije.

– Uputio bih i apel donosiocima odluka da čuju ovo što smo danas pjevali, jer postojimo i mi – poručio je Alibabić.

 

Mn.M.