MAGAZIN PREPORUKA

LJEPOTA: Njega usana u tri koraka

Foto: Pixabay

Kada je riječ o njegovanju usana, pored svakodnevne upotrebe proizvoda za vanjsku njegu ne smijemo zaboraviti na brigu iznutra, pri čemu je hidratacija jedan od ključnih faktora.

Osim ovoga, važni su i drugi postupci kojima možemo postići ljepši izgled usana, a u nastavku vam donosimo tri značajna koraka.

1. Piling – njegu započinjemo pilingom koji će otkloniti mrtve ćelije, i doprinosimo laganom rumenom izgledu, odnosno prirodnom i zdravom. Možete ga napraviti i sami kod kuće, a sastojci koji su potrebni su šećer, med i ulje (može biti maslinovo, kokosovo ili neko drugo). Promiješajte ih u posudici ili napraviti u teglici za više dana.

2. Maska – nakon što smo uklonili popucalu kožu, vrijeme je za dubinsku hidrataciju koju možemo postići maskama koje djeluju dublje i jače nego obični balzam. Maske će biti djelotvornije ako se koriste tokom noći, pa se uglavnom mogu pronaći noćne maske za usne.

3. Balzam ili ulje za usne – vjerojatno korak koji se rijetko kada preskoči i glasi kao najjednostavniji, ali bez prva dva koraka svakih nekoliko dana nema značajnijeg efekta.

 

Izvor: Wall.hr