MAGAZIN PREPORUKA

SAMSUNG: Predstavljeni najnoviji Galaxy S uređaji – S21 i S21+

Kompanija Samsung Electronics Co., Ltd. danas je predstavila Galaxy S21 i Galaxy S21+ pametne telefone, najnovije flegšip uređaje sa novim dizajnom, kamerom profesionalnog ranga za korisnike svih nivoa vještina i najnaprednijim procesorom koji je ikada korišćen u Galaxy uređajima. Kreiran prema načinu na koji korisnici sada žive, Galaxy S21 donosi izobilje savremenih inovacija, koje omogućavaju korisnicima da se izraze kao nikada do sad i dobiju najviše od svakog iskustva. Dodatno, svaki uređaj donosi konektivnost, snagu i performanse kakve jedino Samsung može da pruži.

– Živimo u svijetu u kojem mobilni uređaji zauzimaju važno mjesto, budući da mnogi od nas rade na daljinu i provode više vremena kod kuće. Takođe, uvijek smo težili pružanju izbora, posebno u novim okolnostima kada je izražena sve veća potreba za istim, i zato Galaxy S21 serija omogućava da svako odabere uređaj koji najbolje odgovara ličnom stilu i multimedijalnim potrebama koje se stalno mijenjaju – izjavio je TM Roh, predsjednik i direktor odjeljenja za mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics.

Duže od decenije, dodao je on, Galaxy S serija donosi najsavremenije iskustvo flegšip mobilnih telefona onim korisnicima koji se oslanjaju na svoje pametne telefone za povezivanje, zabavu i izražavanje svoje individualnosti.

Hrabar novi dizajn

Galaxy S21

Galaxy S21 donosi hrabar novi dizajn sa kompaktnim displejem od 6.2 inča.  Galaxy S21+ dolazi sa proširenim ekranom od 6.7 inča, uz jaču bateriju, odličnu za maratonske gejmere i ljubitelje serija.

Nova Galaxy S21 serija uvodi Contour Cut kameru koja se neprimjetno stapa sa metalnim okvirom uređaja, donoseći elegantan i upadljiv izgled. S21 i S21+ biće dostupni u nizu privlačnih boja, uključujući i novu fantomski ljubičastu boju. Osim toga, svaki uređaj je na poleđini obložen luksuznim matiranim završnim slojem, koji daje sofisticirani izgled i osjećaj.

Galaxy S21 dolazi sa inteligentnim Dynamic AMOLED 2X Infinity-O prilagodljivim displejom od 120Hz, idealnim za gledanje svih vrsta sadržaja. Ekran automatski podešava osvježavanje na osnovu prikazanog sadržaja, bilo da korisnik gleda svoje naloge na društvenim mrežama ili seriju. Displej takođe ne zamara oči, budući da novi Eye Comfort Shield automatski podešava plavo svijetlo na osnovu doba dana i sadržaja koji se prikazuje.

Neka svaki dan bude izuzetno iskustvo

Galaxy S21

Nova S serija nastavlja tradiciju Samsung kamera profesionalnog ranga, sa unaprijeđenjima koja omogućavaju korisnicima svih nivoa vještine da kreiraju vrhunski foto i video sadržaj. Bilo da snimaju prvi susret njihovog psa sa ogledalom, druženje sa prijateljima ili spektakularne poglede na putovanju u prirodi, Galaxy S21 i S21+ korisnicima omogućavaju najbolji kvalitet.

Poboljšani 8K Snap omogućava pravljenje kristalno čistih 8K video snimaka, kako bi sva akcija bila snimljena na najbolji način, uz mogućnost pravljenja fotografija od kadrova iz snimka, jednostavnim pritiskom na record opciju. Bez obzira koliko su uslovi dinamični, snimak će biti potpuno stabilan zahvaljujući Super Steady funkciji, sa unaprijeđenih 60fps. Nova Director’s View opcija omogućava korisnicima da biraju najbolji kadar, a uz Vlogger View sada je moguće simultano snimanje videa sa prelaskom sa prednje na zadnju kameru, kao i mijenjanje ugla snimanja, ali i gledanja. Kada je uređaj uparen sa novim Samsung Galaxy Buds Pro slušalicama, moguće je snimanje ambijentalnog zvuka i glasa korisnika istovremeno pomoću multiple mic recording opcije. To znači da Galaxy S21 može da se u Pro Video Mode režimu rada postavi na stalak za telefon i da se Buds Pro koristi kao mikrofon, kako bi korisnik mogao da se udalji od telefona i snimi sebe kako priča, kao i pozadinski zvuk u vrhunskom kvalitetu. Uz pomoć vještačke inteligencije, popularna Single Take opcija omogućava snimanje niza foto i video formata samo jednim dodirom. Ova funkcija poboljšana je novim, profesionalnim video podešavanjima, kao što su Highlight Video i Dynamic Slow-Mo, koji pružaju fokus na najbitnije dijelove akcije u kadru.

Trostruka kamera profesionalnog ranga na bazi vještačke inteligencije je dizajnirana za sve one prilike kada korisnici žele da imaju veću kontrolu nad sadržajem. Sistem kamera intuitivno procjenjuje i prilagođava se sadržaju, kako bi konačni snimak ispao savršeno. U Portrait Mode režimu rada, kamera koristi poboljšanu 3D analizu, koja preciznije odvaja subjekat od pozadine. Takođe, uvodi opcije za virtuelno studijsko osvjetljenje i pozadinske efekte na bazi vještačke inteligencije kako bi subjekat bio istaknut u odnosu na pozadinu. Ova opcija funkcioniše i kada je riječ o selfi fotografijama. Za udaljene snimke tu je unaprijeđeni Space Zoom, dok je novi Zoom Lock zadužen da umanji efekat podrhtavanja ruku i zabilježi čistije snimke pri uvećanju do 30 puta na Galaxy S21 i S21+. Dodatno, poboljšane mogućnosti obrade fotografija znače da će i snimci napravljeni u mračnom okruženju biti jasniji i kvalitetniji.

Vrhunska konektivnost i performanse

 

Samsung je posvećen pomaganju korisnicima da ostanu povezani, a njihovi podaci bezbijedni, na još praktičnije, personalizovanije načine. Galaxy S21 donosi performanse naredne generacije i neometano povezuje korisnike sa cjelokupnim Galaxy ekosistemom, kako bi pružio više fleksibilnosti, bez obzira na dnevne rutine.

Galaxy S21 donosi najnoviji i najnapredniji procesor viđen kod Galaxy telefona, veću brzinu, energetsku efikasnost i napredne kompjuterske mogućnosti, koje podržavaju 5G konektivnost i funkcije vještačke inteligencije. Nova S serija ima svu moć da obrađuje fotografije, snima 8K video i podrži maratonski cloud gejming.

Da bi osjetljivi i lični podaci bili dobro čuvani, za to je zadužen Samsung Knox Vault, vrhunska bezbijednosna platforma kompanije Samsung. Dodavanjem dodatno obezbjeđene memorije procesoru S21 telefona, Samsung Knox Vault pruža još jedan, novi sloj zaštite.

Galaxy S21 takođe predstavlja i novi uređaj za zaštitu privatnosti, sa kojim se jednostavnim klikom skidaju meta podaci sa fotografija prije dijeljenja. Private Share opcija omogućava kontrolu nad time ko ima pristup sadržaju koji korisnik nekome pošalje i koliko dugo će sadržaj biti dostupan.

Nova generacija S serije dizajnirana je za korišćenje uz druge Galaxy uređaje. Pomoću SmartThings Find opcije korisnici mogu sa lakoćom da pronađu svoje ostale Galaxy uređaje, čak i kada nisu priključeni na internet. Bilo da je zagubljeni uređaj ostao u drugoj sobi, ispod sjedišta automobila, ili u drugom gradu, SmartThings Find će pomoći korisnicima da ga nađu. Uz Galaxy SmartTag Bluetooth lokator moguće je pronaći uređaje i predmete koji nisu povezani sa internetom. Sve što korisnik treba da uradi je da prikači SmartTag za svoje ključeve ili ogrlicu njihovog ljubimca i može da koristi SmartThings Find da ih brzo locira.

Optimalna Samsung Care+ podrška

Personalizovana Samsung Care+ Pro podrška na Galaxy S21 telefonima pruža korisnicima potpuni osjećaj sigurnosti i spokoja, u vidu korisničke podrške putem telefona ili chat-a 24/7, popravke ekrana, produžene garancije i osiguranja u slučaju iznenadnog kvara. Samsung Care+ osiguranje dostupno je na samsung.com/samsung-care-plus/.

Galaxy S21+

Dostupnost

Od 29. januara 2021. godine, Galaxy S21 i Galaxy S21+ biće dostupni kod operatora, kao i u maloprodaji, u sledećim bojama:

Galaxy S21: Fantomski ljubičasta, fantomski siva, fantomski ružičasta i fantomski bijela, u verzijama od 128GB i 256GB, sa 8GB RAM memorije (verzija od 256GB biće dostupna samo u fantomski sivoj boji).

Galaxy S21+

Galaxy S21+: Fantomski ljubičasta, fantomski srebrna i fantomski crna u verzijama od 128GB i 256GB, sa 8GB RAM memorije (verzija od 256GB biće dostupna samo u fantomski crnoj boji).

Naručivanje u pretprodaji trajaće od 14. do 28. januara 2021. godine, putem sledećeg linka: https://www.samsung.com/rs/offer/preorder-galaxy-s21-mne/. Svi korisnici koji u toku promotivnog perioda naruče novi Samsung Galaxy S21+ 5G ili S21 5G dobiće na poklon novi Samsung SmartTag lokator i Galaxy Buds Live bežične slušalice.

Galaxy S21+

Preporučena maloprodajna cijena za Galaxy S21 (5G 8/128GB) je 869 eura, dok će preporučena maloprodajna cijena za Galaxy S21+ (5G 8/128GB) biti 1.079 eura.

Za više informacija o Galaxy S21 i S21+ posjetite www.samsung.com/global/galaxy/galaxy-s21-5g/.

  Galaxy S21 5G Galaxy S21+ 5G
Displej 6.2-inčni Flat FHD+

Dynamic AMOLED 2X

Infinity-O Display (2400×1080), 421ppi, HDR10+ sertifikovan
Adaptivna 120Hz stopa osvježavanja (48~120Hz)

Eye Comfort Shield

6.7-inčni Flat FHD+

Dynamic AMOLED 2X

Infinity-O Display (2400×1080), 394ppi, HDR10+ sertifikovan
Adaptivna 120Hz stopa osvježavanja (48~120Hz)

Eye Comfort Shield

* Mjereno dijagonalno, ekran Galaxy S21 5G ima veličinu od 6.2” kao pun pravougaonik a 6.1” kada se uračunaju zaobljene ivice, Galaxy S21+ 5G ima ekran od 6.7” kao pun pravougaonik a 6.5” kada se uračunaju zaobljene ivice; površina za gledanje sadržaja je manja zbog zaobljenih ivica i rupe za kameru.
Dimenzije i težina Dimenzije: 71.2×151.7×7.9mm

Težina: 171g(mmWave), 169g(sub6)

Dimenzije: 75.6×161.5×7.8mm

Težina: 202g(mmWave), 200g(sub6)

Kamera [Prednja kamera]

10MP Dual Pixel AF, FOV 80°,  F2.2, 1.22µm

 

[Zadnja kamera]

Trostruka kamera

 

Ultra široka: 12MP FF, FOV 120°

F2.2, 1.4µm

 

Širokougaona: 12MP Dual Pixel AF, FOV 79°, OIS,

F1.8, 1.8µm

 

Telefoto: 64MP Phase Detection AF,

Hybrid Optic 3X, FOV 76°, OIS

F2.0, 0.8µm

 

30X Space Zoom

[Prednja kamera]

10MP Dual Pixel AF, FOV 80°, F2.2, 1.22µm

 

[Zadnja kamera]

Trostruka kamera

 

Ultra široka: 12MP FF, FOV 120°

F2.2, 1.4µm

 

Širokougaona: 12MP Dual Pixel AF, FOV 79°, OIS,

F1.8, 1.8µm

 

Telefoto : 64MP Phase Detection AF,

Hybrid Optic 3X, FOV 76°, OIS

F2.0, 0.8µm

 

30X Space Zoom

*30X Space Zoom uključuje 3x Hybrid Zoom I ide do 30x Super Resolution Zoom. Super Resolution Zoom iuključuje digitalni zoom što može dovesti do smanjenja kvaliteta snimka.
AP 5nm 64-bit Octa-Core Processor

2.9GHz (Maksimalna brzina) + 2.8GHz +2.2GHz

Memorija 8GB RAM (LPDDR5) sa 128GB / 256GB interne memorije
*Dostupnost interne memorije može varirati u zavisnosti od države, modela I operatora. Količina dostupne memorije može varirati u zavisnosti od preinstaliranog softvera, zemlje, modela, veličine fajlova i formata.
Baterija 4000mAh (tipično) 4800mAh (tipično)
*Tipična vrijednost testirana u laboratorijskim uslovima treće strane. Tipična vrijednost je procijenjena prosječna vrijednost koja uzima u obzir devijaciju u kapacitetu baterija među testiranim uzorcima baterija po IEC 61960 standardu. Ocijenjeni (minimalni) kapacitet je 3880mAh za Galaxy S21 i 4660mAh za Galaxy S21+. Trajanje baterije može varirati u zavisnosti od mrežnog okruženja, načina korišćenja I drugih faktora.
Punjenje Unaprijeđena bežična brzina punjenja sa  Fast Wireless Charging 2.0

USB PD 3.0 (PPS) sertifikovano brzo punjenje za kablovsko punjenje (AFC i QC2.0 kompatibilnost)

*WPC sertifikat bežičnog punjenja

*Wireless PowerShare

*Fast Wireless Charging 2.0 je trenutno dostupno uz Wireless Charger Stand, Wireless Charger Duo Pad, i druge uređaje koji podržavaju 10W ili brže bežično punjenje. Odvojeno se prodaje. Brzina punjenja varira u zavisnosti od načina korišćenja uređaja, uslova punjenja i drugih faktora. Bežično punjenje zahtjeva konekciju za struju. Preporučeno je korišćenje kabla za punjenje dok adapteri za korišćenje uređaja trećih strana mogu izazvati kvarove na Wireless charger stand uređaju, Wireless charger Duo i Wireless Charger Trio uređajima, ili da umanje brzinu punjenja.   

 

* Wireless PowerShare je ograničen na Samsung ili pametne telefone drugih brendova sa Oi bežičnim punjenjem, kao što su Galaxy S21, 21+, S21 Ultra, Galaxy Z Fold2, Galaxy Note20, Galaxy Note20 Ultra, Galaxy S20, S20+, S20 Ultra, Z Flip, Note10, Note10+, S10e, S10, S10+, S10 5G, Fold, S9, S9+, S8, S8+, S8 Active, S7, S7 edge, S7 Active, S6, S6 edge, S6 Active, S6 edge+, Note9, Note8, Note FE, Note5, I nosivi uređaji kao što su Galaxy Buds Pro, Galaxy Buds Live, Galaxy Buds, Galaxy Watch3, Galaxy Watch Active2, Galaxy Watch Active, Gear Sport, Gear S3, Galaxy Watch. Ukoliko je baterija na manje od 30 odsto kapaciteta Wireless Power Share nije u funkciji. Može da se desi da ne funkcioniše uz određene uređaje drugih brendova, ili uz neke nosive Samsung uređaje. Može uticati na prijem podataka, u zavisnosti od mrežnog okruženja

 

OS Android 11
Network & Connectivity [5G]5G Non-Standalone (NSA), Standalone (SA), Sub6 / mmWave

[Ultra Wideband]

*Brzina može varirati u zavisnosti od tržišta, operatora i korisničkog okruženja.

*Zahtjeva optimalnu 5G vezu.. Brzina može varirati u zavisnosti od tržišta, operatora i  korisničkog okruženja.

*Ultra Wideband podržan na Galaxy S21+ I S21 Ultra.

 

Plaćanje NFC, MST
*Dostupno na odabranim tržištima.
Senzori Ultrasonic Fingerprint senzor, Akcelerometar, Barometar, Gyro sensor, Geomagnetni senzor, Hall senzor

Senzor blizine, Ambient Light sensor

Autentifikacija Zaključavanje: pattern, PIN, lozinka

Biometričko zaključavanje: Ultrasonic Fingerprint, Prepoznavanje lica

Zvuk  

[Ultra visoko kvalitetni audio playback]

UHQ 32-bit &DSD64/128 podrška

PCM: do 32 bits, DSD: DSD64/128

*DSD64 i DSD128 plejbek može biti ograničen u zavisnosti od formata fajla.

 

[Audio playback format]

MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA, APE, DSF, DFF

 

[Bluetooth]

Dual Audio. Scalable Codec

*Dva povezana uređaja mogu pokazati malu razliku u kvalitetu zvuka.

*Dostupno samo za određene Samsung uređaje poput Galaxy Buds Pro, Galaxy Buds Live, Galaxy Buds.

 

[Snimanje zvuka]

Snimanje zvuka je unaprijeđeno uz pomoć High AOP Mic koji minimalizuje distorziju I zvuke iz okruženja.

*AOP: Acoustic Overload Point

Video [Video playback format]

MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM

 

[TV povezanost]

Bežično: Smart View (screen mirroring 1080p i 30 fps)

Kablovsko: podržava DisplayPort putem USB type-C. Podržava video out kada se poveže na HDMI Adapter. (DisplayPort 4K UHD i 60 fps)

Vodootpornost IP68
*IP68 je zasovan na test uslovima potapanja u do 1.5 metara vode u trajanju od 30 minuta. Ne preporučuje se upotreba na plaza ili bazenu.

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

Svojim idejama i tehnologijom Samsung inspiriše svijet i oblikuje budućnost. Kompanija postavlja standarde u oblasti TV aparata, smartfona, nosivih uređaja, tableta i digitalnih kućnih uređaja, mrežnih i LSI sistema, memorije i LED tehnologija. Za dodatne informacije i vijesti, posjetite news.samsung.com.

Leave a Reply